Німеччина не забуде про Україну попри розрахунки путіна - Штайнмаєр

16:51, 15.11.2023
Німеччина не забуде про Україну попри розрахунки путіна - Штайнмаєр

Штайнмаєр під час німецько-української конференції муніципального партнерства в Лейпцигу. (facebook.com/Bundespraesident.Steinmeier)

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив на тому, що російський президент володимир путін не зможе дочекатися, поки Німеччина забуде про війну в Україні.

 

Цю заяву він зробив під час німецько-української конференції муніципального партнерства в Лейпцигу. На конференцію прибув і мер Києва Віталій Кличко. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Tagesschau.

 

“Україна потребує нашої підтримки ще більше зараз, коли на Близькому Сході також йде війна, а війна в Україні більше не отримує тієї уваги, якої вона так гостро потребує. Путін розраховує на те, що світ повинен забути про Україну", – сказав Штайнмаєр.

 

За його словами, Німеччина не має і не буде робити російському президенту таку послугу.

 

"Ми не змиримося з незаконною та загарбницькою війною Росії", – підкреслив німецький президент.

 

 

Він додав, що не лише Україна перебуває під загрозою з боку російського режиму, сусідні з нею країни також у небезпеці.

 

Раніше глава МЗС Німеччини Анналена Бербок розвіяла сподівання Путіна на скорочення підтримки України з боку ЄС через ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

 

Крім того, напередодні міністр оборони Борис Пісторіус  підтвердив плани нової допомоги Німеччини Україні на суму щонайменше 8 мільярдів євро наступного року. 
 

Як повідомляла УМ, нещодавно Борис Пісторіус, міністр оборони Німеччини закликав змінити ставлення у суспільстві до війни та можливих військових конфліктів. Він наголосив, що необхідно звикнути до думки, що Європі може загрожувати війна.