Нідерланди виділили 2 млрд євро на військову допомогу Україні

17:57, 17.11.2023
Нідерланди виділили 2 млрд євро на військову допомогу Україні

Нідерланди зберігають підтримку Україні і виділяють чергову допомогу

Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що уряд Нідерландів виділив додаткові 2 мільярди євро на військову допомогу Україні у 2024 році.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

За її словами, це рішення означає те, що підтримка України у війні проти Росії залишається непохитною.

 

Ці кошти є частиною ширшого пакета допомоги, який Нідерланди нададуть Україні наступного року, що включає початкові 102 мільйони євро на реконструкцію та гуманітарну допомогу, які будуть збільшені протягом року в разі потреби.

 

Оллонгрен зазначила, що після прийняття останнього пакета загальна сума підтримки, яку Нідерланди надали Україні, становить близько 7,5 мільярдів євро.

 

"Для мене найбільш важливим є те, що наступного року ми надамо додатково 2 мільярди євро на військову допомогу. "Це збереже нашу підтримку України і забезпечить її безперервність, що є критично важливим для України", – сказала вона, маючи на увазі вибори 22 листопада в Нідерландах, які змінять склад урядової коаліції.

 

Як повідомляла УМ, Україна незабаром отримає 60 сучасних зенітних установок Gepard, які США викупили в Йорданії за допомогою угоди, укладеної ще в 2013 році з Нідерландами. Це значущий крок для української артилерії, який сприятиме зміцненню обороноздатності країни.