Сергій Пашинський арештований з альтернативою застави на 272 млн грн

17:45, 26.02.2024
Сергій Пашинський арештований з альтернативою застави на 272 млн грн

Серігій Пашинський піля суду поїхав до СІЗО. (Фото з відкритих джерел)

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому нардепу від «Фронту змін» Сергію Пашинському у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави  розмірі 272 мільйони гривень.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення оголосила суддя Наталя Мовчан під час трансляції засідання у понеділок.

 

"Застосувати до підозрюваного Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали про тримання під вартою визначити до 25 квітня 2024 року. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 90 тис. прожиткових мінімумів, що становить 272 млн 520 тис. грн", - заявила суддя.

 

Пана Пашинського підозрюють у незаконному привласненні та продажі 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів.

 

Сторона обвинувачення просила призначити підозрюваному 60 діб тримання під вартою з альтернативою застави у майже 300 мільйонів гривень.

 

Колишнього народного депутата, який наразі є головою Національної асоціації підприємств оборонної промисловості, хотіли взяти на поруки офіцери ЗСУ Милослав Гай, Ігор Лапін та Іван Лісовий.

 

Нагадаємо, 12 лютого помешкання Пашинського обшукали представники СБУ та НАБУ у справі щодо передачі "палива Курченка" державі у 2015 році.

 

Ексдепутату Пашинському та його бізнес-партнеру оголошено підозру за незаконне привласнення нафтопродуктів, які повинні були піти на потреби армії.

 

Як повідомляла "УМ", минулоріч компанія, пов'язана з Пашинським, якого підозрювали в корупційних діях, відзначається як найбільший приватний постачальник зброї з початку конфлікту.