Медведчук потрапив під санкції Чехії

16:35, 27.03.2024
Медведчук потрапив під санкції Чехії

Офіційна Прага розширила національний список санкцій. (ceskenoviny.cz)

Уряд Чехії офіційно запровадив санкції проти зрадника та кума путіна Віктора Медведчука, а також проти пропагандиста Артема Марчевського та прокремлівського сайту Voice of Europe.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ČTK у середу.

 

Зокрема, прем'єр Чехії Петер Фіала заявив, що національний список санкцій розширили, включивши в нього дві фізичні та одну юридичну особу.

 

Йдеться про кума путіна та зрадника Віктора Медведчука, компанію Voice of Europe та політика, медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського.

 

Пан Фіала пояснив, що ці санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розвинути операцію впливу в його країні, що "потенційно могло мати серйозний вплив на безпеку Чехії та Європейського Союзу".

 

За словами чеського прем'єра, Медведчук керував низкою мереж впливу з росії та особисто пов'язаний з путіним.

 

"У Чехії він використовує компанію під назвою Voice of Europe, яка є юридичною особою в списку санкцій", - сказав Фіала, додавши, що в цій діяльності також бере участь згаданий Артем Марчевський.

 

Прем'єр Чехії також зазначив, що діяльність проросійської групи виходить за межі Чехії та демонструє довготривалі зусилля росії впливати на демократичні процеси в Європі.