Мертві душі: Київське ТЦК надсилає повістки покійним

00:53, 22.04.2024
Мертві душі: Київське ТЦК надсилає повістки покійним

Робота Київського ТЦК та СП могла б зацікавити сучасного Гоголя. (facebook.com/KyivMTCK)

Київський міський ТЦК та СП пояснює скандали із надсиланням повісток покійним громадянам тим, що вони «не оновили вчасно свої дані».

 

Черговий скандал виник через надсилання повістки на адресу покійного журналіста, редактора журналу "Футбол" Артема Франкова, який помер майже пів року тому. Але його викликали на 20 квітня.

 

Як інформує Україна молода, свою позицію керівництво Київського ТЦК та СП пояснило у соцмережах.

 

Зокрема, там заявили, що випадки з надсиланням повісток щодо оновлення даних померлим людям трапляються через те, що… громадяни вчасно не оновлюють свої персональні дані!

 

«У мережі Інтернет поширилися інформація про повістку щодо оновлення даних, яка була надіслана на адресу померлого громадянина України в Оболонському районі міста Київ.

 

Повідомляємо, що подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

 

Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу», - недолуго пояснили у ТЦК.

 

І нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

 

У коментарях до повідомлення ТЦК користувачі висміюють таке пояснення, мовляв, як покійний може залишити домовину і оновити дані, а також цікавляться, чому трапляються такі ляпи у розрекламованій системі «Оберіг», до якої нібито звели інші бази державних органів про громадян України.

 

 

Зауважимо, що 20 квітня ЗМІ повідомляли, що покійного редактора журналу "Футбол" Артема Франкова викликали повісткою до Територіального центру комплектування Оболонського району міста Києва для оновлення даних та проходження ВЛК.

 

Як повідомляла «УМ», Артем Франков помер 31 жовтня 2023 року у віці 53-х років.