путін не зміг стерти Україну з карти світу – Блінкен

14:32, 29.04.2024
путін не зміг стерти Україну з карти світу – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу. (state.gov)

Російський диктатор владімір путін планував стерти Україну з карти світу, щоб включити до складу рф. Втім, наразі цей його задум провалився.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на Всесвітньому економічному форумі в Ер-Ріяді у Саудівській Аравії, передає The Guardian.

 

"Щодо України, нам вдалося об'єднати так багато країн, не тільки в Європі, а й за її межами, тому що країни визнають, що мала місце агресія не лише проти України, а й проти деяких основоположних принципів міжнародної системи", - зазначив держсекретар США

 

За його словами, якщо залишити цей виклик безкарним, то "потенційні агресори скрізь звернуть на цю увагу і в нашому світі буде більше конфліктів".

 

Окрім того, як заявив Блінкен, коаліція союзників допомогла "неймовірно мужнім українцям відбити агресію, і тепер це постійні зусилля та постійна боротьба".

 

"Тих задумів, які владімір путін мав щодо України від самого початку, стерти її з карти, щоб включити до складу росії, більше немає. Це провалилося", - сказав він.

 

Також державний секретар акцентував увагу, що є план, який дозволить Україні досягти успіху з часом: "сильна країна: у військовому, економічному, демократичному плані".

 

Раніше верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що путін може відкласти будь-яке рішення принаймні до президентських виборів у США.

 

Тоді як міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що путін може закінчити війну в Україні за п’ять хвилин - одним дзвінком міністру оборони росії Шойгу.

 

Як повідомляла «УМ», Європарламент засудив псевдовибори путіна та закликає країни світу не вважати їх легітимними.