Чемпіонат світу з хокею: Україна переконливо перемогла Іспанію

16:16, 01.05.2024
Чемпіонат світу з хокею: Україна переконливо перемогла Іспанію

Поєдинок Україна - Іспанія завершився з рахунком 6:1. (fhu.com.ua)

Національна збірна України з хокею буквально розгромила збірну Іспанії в четвертому турі чемпіонату світу в Дивізіоні 1В на Twinsbet Arena у Вільнюсі в середу.

 

Поєдинок завершився з рахунком 6:1.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація хокею України.

 

«Наші хокеїсти в’яло розпочали матч і змогли закинути першу шайбу лише наприкінці другого періоду. Зате на старті третього дуже швидко питання про переможця були зняті.

 

Садовіков записав до активу прем’єрний дубль у складі національної команди, а Пересунько, зробивши два асисти, одноосібно очолив список найкращих бомбардирів чемпіонату – 4 голи + 4 результативних передачі», - йдеться у повідомленні.

 

На цей матч наша збірна вийшла без одного з найрезультативніших за підсумками трьох турів гравців чемпіонату, оборонця Пилипа Пангелова-Юлдашева, котрий отримав матч-штраф за атаку суперника в область голови і шиї в матчі зі збірною Китаю.

 

Як наслідок, у другу пару оборонців до Олексія Дахновського, котрий за цей місяць встиг пограти в парі ледь не з усіма колегами за амплуа, був переведений Олексій Янішевський.

 

Наразі "синьо-жовті" посідають 1 місце в Дивізіоні 1B з максимальною кількістю набраних очок. Нагадаємо, що в першому турі Україна розгромила Естонію, в другому впевнено перемогла Нідерланди, а в третьому — знищила Китай. Зазначимо, у Дивізіон 1А вийде лише команда на першій сходинці турнірної таблиці.

 

Вже 3 травня на Twinsbet Arena розпочнеться фінальний матч Україна - Литва, у якому й вирішиться доля першого місця і єдиної перепустки в дивізіон 1А.

 

Як повідомляла "УМ", у березні жіноча збірна України з хокею вирала ЧС у дивізіоні ІІІА.