Хто дасть оцінку контрактам Резнікова?

18:47, 27.08.2023
Хто дасть оцінку контрактам Резнікова?

Дати оцінку контрактам Резнікова мали б правоохоронні органи. (Фото Офісу президента)

Міноборони вимагає від громадської Комісії по журналістській етиці навести лад у державних закупівлях Міноборони та визначити долю міністра Резнікова.

 

Міністр оборони вимагає від громадської Комісії по журналістській етиці дати оцінку достовірності публікації журналіста УП Михайла Ткача щодо корупції при державних закупвлях військової форми, і обіцяє подати у відставку, якщо Комісія визнає достовірність публікації. А дійсно, хто ж вирішить це питання крім журналістів?

 

Дати оцінку контрактам Резнікова мав би той, хто його подав на посаду міністра та може звільнити - президент В.Зеленський. Але Зеленський боїться конфліктувати з всемогутнім головою ОП А.Єрмаком, партнером якого є Резніков, тому Верховний Головнокомандувач уникає ухвалювати рішення.

 

Дати оцінку контрактам Резнікова мав би комітет по обороні Верховної Ради - але виявилось, що Міноборони передало виконання скандального контракту родині депутата комітету по обороні Касая, і ймовірно, МО могло підкупити також інших Слуг народу у комітеті, і тому комітет уникає ухвалювати рішення.

 

Дати оцінку контрактам Резнікова мали б правоохоронні органи. І СБУ і ДБР порушили кілька кримінальних справ, затримали кількох співробітників Резніков, включаючи заступника міністра оборони. Але офіс президента дав команду припинити росзлідування проти друзів Єрмака. Тому правоохоронці уникають ухвалювати рішення по Резнікову.

 

Прошу щановну Комісію по журналістській етиці якомога швидше вирішити питання перебування пана Резнікова на посаді міністра оборони, оскільки державні органи, відповідальні за звільнення пана Резнікова та контроль дільності Міноборони самоусунилсь від необхідних рішень, і крім журналістів боротися з корупцією та наводити лад у Міноборони нема кому, це розуміє та цього вимагає сам міністр оборони.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Золоті» куртки ЗСУ: журналіст Ткач та нардепка Радіна жорстко відреагували на парі Резнікова