Під Дніпром виявили великий арсенал боєприпасів у лісосмузі (фото)

15:12, 23.05.2018

Близько 250 гранат ВОГ, 37 мін, 23 гранати РГД-5 та 13 гранат Ф-1, майже 500 патронів калібру 12.7 мм, запали, постріли до гранатомету та інші армійські боєприпаси зберігалося в замаскованій схованці у лісозмузі на околиці Дніпра.

 

Про це повідомляє Нацполіція Дніпропетровщини у середу.

 

Небезпечний арсенал виявили на вул. Березанівській у Дніпрі 22 травня оперативники управління карного розшуку, Амур-Нижньодніпровського відділення поліції, вибухотехніки та працівники СБУ. За наявною інформацією, боєприпаси були незаконно вивезені із зони проведення Операції об’єднаних сил.

 

 

Всі виявлені боєприпаси в присутності понятих опечатали та направили на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). В рамках відкритого кримінального провадження будуть встановлюватися особи, які налагодили канал постачання зброї зі Сходу країни.

 

 

Окремі користувачі соцмереж висловлюють думку, що у даному випадку швидше за все йдеться про серйозну «закладку». Мовляв, це засвідчують герметично запаяні снаряди та чистенькі гранати.