Українка зі Львова Ірина Громоцька увійшла в ТОП-10 перспективних фотографів світу (фото)

10:07, 14.08.2018
23-річна уродженка Львова Ірина Громоцька увійшла в десятку найперспективніших фотографів всього світу за версією Adobe Rising Stars of Photography 2018. 
 
Про це йдеться у блозі Adobe.
 
Дівчина подорожує по різних країнах і робить яскраві знімки. Особливо вона любить фотографувати людей.
 
Ірина народилася в сім'ї вчених, почала займатися фотографією в 20 років і навчилася працювати з DSLR-камерою за допомогою "Ютуб"-уроків та інтерв'ю з фотожурналістами. 
 
Українка схиляється до вуличних фотографій, завдяки яким вона може робити зображення жінок і дітей у невимушеній обстановці.
 
 
Увагу привернуло фото, зроблене українкою в Китаї.
 
"Проекти Ірини зосереджені навколо прав жінок, і вона сподівається використовувати свою роботу, щоб показати, як живуть жінки, їх повсякденну боротьбу, а також їх щасливі моменти", - йдеться в заяві.
 
Крім українки, в рейтинг потрапили четверо американців - Сара Блеснер (26 років), Еза Чанг (27 років), Девід Леонг (26 років) і Грейс Чен (28 років), громадянка Південної Африки Габріелла Ачадінья (26 років), громадянин Німеччини Санні Герцінгер і уродженка Ефіопії Мекдела Маскаль (27 років). 
 
Найдорослішою учасницею рейтингу стала 50-річна громадянка Данії Метте Лампков, наймолодшим - 16-річний індонезієць Майкл Теодрік.