Міністр оборони Великої Британії: Ми повинні стояти пліч-о-пліч з Україною у її важкі часи (відео)

10:45, 22.12.2018
Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що Чорне море не належить Росії, а британські військові кораблі, що прибули до Одеси цього тижня, демонструють солідарність з Україною та підкреслюють, що "Україна не на самоті".
 
Він також додав, що світ має підтримати Україну в ситуації із захопленням її кораблів Росією.
 
Про це Гевін Вільямсон сказав 21 грудня на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком в Одесі.
 
 
"Коли ми кілька тижнів тому підписували наш Договір та нашу домовленість, то ми й подумати не могли, що могло статися. Це сталося дуже швидко після підписання. Ми бачимо, що це абсолютно відкритий акт агресії з боку Російської Федерації по відношенню до України. І, на жаль, це не вперше, коли ми бачимо такі акти агресії", - цитує його прес-служба Міноборони України.
 

Він додав, що Великобританія відправила свій корабель в Чорне море, щоб показати, що це - міжнародні води.
 
 
"Факт захоплення українських кораблів - це те, що сталося в міжнародних водах, і Великобританія хоче продемонструвати, що має право пересуватися в міжнародних водах ... Коли я почув про все, що відбувалося і про все, що відбулося, я зрозумів, що ми повинні бути разом з Україною і, що ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну в такі часи. Ось чому я як Державний секретар з питань оборони дав наказ, щоб корабель Королівських ВМС Великої Британії ЕCHO 19 грудня прибув до Одеси", - пояснив Гевін Вільямсон.
 
 
Як повідомили в Міноборони України, Гевін Вільямсон і Степан Полторак разом оглянули корабель Королівських ВМС Великобританії Echo.
 
 
Міністр оборони Британії підкреслив, що весь світ має підтримати Україну.
 
 
"Важливо те, що кожна країна, не тільки Велика Британія, а й кожна західна країна, а також інші країни світу, які поділяють наші цінності, повинні стояти пліч-о-пліч з Україною у важкі часи. Ми повинні зробити абсолютно чітким і зрозумілим для Кремля, що те що вони роблять, є абсолютно неприйнятним, і ці дії не залишаться без відповіді", - наголосив Гевін Вільямсон.