НОВИНИ ПЛЮС

28.09.2007

Ющенко прийняв Тимошенко

Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко вчора вранці зустрілися в секретаріаті Президента. Вони обговорили формат майбутньої коаліції після виборів Верховної Ради. Сторони погодилися з необхідністю об’єднання демократичних сил у новому парламенті, повідомила прес–служба Президента. «Я хотів би сказати, що в нас є тільки один варіант — це формування демократичної коаліції. І велика крапка. Іншої коаліції не буде», — відзначив Ющенко.

Цушко вжив адмінресурс

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко, перебуваючи у відпустці, агітував голосувати за Соцпартію на селекторній нараді в МВС. Це випливає із його промови, яку агенції УНІАН передав заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь. «У мене є прохання: уважно подивіться, проаналізуйте, у вас є життєвий досвід, зробіть серйозний висновок і в підсумку підтримайте мене. Це не агітація — підтримавши мене, ви підтримаєте себе», — дослівно сказав Цушко. Потім він виправдовувався, що мав на увазі, щоб міліція підтримала сказане ним, тобто порядок на виборах і закон.

КУН підтримує «НУНС»

Конгрес українських націоналістів виступив із заявою, в якій повідомив, що «підтримує обраний Президентом Віктором Ющенком курс побудови демократичної правової Української держави та її інтеграцію в коло вільних європейських країн», і закликав голосувати за блок «Наша Україна – Народна самооборона». Заяву підписав лідер КУН Олексій Івченко.

Конституційний Суд

Заступник глави секретаріату Президента Ігор Пукшин вважає, що після дострових виборів Верховної Ради було б доцільно сформувати новий склад Конституційного Суду. Про це він заявив, коментуючи відмову КС розглядати президентське подання про визнання неконституційними положень Закону «Про вибори народних депутатів України», що регламентують порядок голосування громадян, які виїздили за межі країни. Пукшин зазначив: КС продовжує широко застосовувати практику «свідомого блокування засідань, що вкотре доводить неефективність і політичну заангажованість цього органу».