Нардепів уже «посадили»

17.11.2007

До 23 листопада, на яке призначено перше засідання Верховної Ради VI скликання, залишається менш як тиждень, тому робота в депутатській підготовчій групі закипіла. Обравши собі голову та її заступників, «підготовники» утворили три підгрупи, які до 20 листопада засідатимуть окремо. Координатором підгрупи з питань проведення урочистого засідання, відкриття сесії, формування тимчасової президії, лічильної комісії та організації роботи, обрання керівництва ВР та висвітлення роботи першої сесії обрали представника БЮТ Сергія Саса. Підгрупу з питань формування депутатських фракцій, коаліції, порядку денного засідання першої сесії парламенту і переліку предметів та принципів формування комітетів ВР очолив «регіонал» Микола Азаров. А головним у підгрупі з питань розміщення нардепів у залі засідань, забезпечення умов діяльності парламенту, соціально–побутового забезпечення законодавців тощо став комуніст Валентин Матвєєв.

Як запевнив журналістів заступник голови підготовчої групи, «нашоукраїнець» Роман Зварич, до 23 листопада всі організаційні питання будуть розв’язані. І справді, вже вчора підготовчі групи завершили чималий шмат роботи. Зокрема «розсадили» депутатів у сесійній залі. Фракції сидітимуть на тих самих кріслах, що й раніше, тільки більший порівняно з минулим скликанням БЮТ займе також місця «відставленої» Соцпартії. «Новенькі» — Блок Литвина — розмістяться уздовж проходу між БЮТ та «регіоналами».

Кількість комітетів ВР також вирішили залишити такою, як і була — 26, плюс одна парламентська комісія.

Окрім того, профільна підгрупа «розселила» майбутніх безквартирних парламентаріїв. Для початку — в готелі «Київ», де розташуються 139 нардепів (вартість номера за добу — 390 гривень). Однак, за словами БЮТівця Йосипа Вінського, це тимчасове розміщення: протягом місяця апарат ВР «внесе пропозиції, які дадуть можливість народним депутатам винаймати квартири у Києві». А «дарувати» депутатам житло вже ніхто не буде, запевняє Вінський.