РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.12.2007

774 мільйони дорослих

людей у світі не вміють ані читати, ані писати. Про це йдеться в доповіді ЮНЕСКО, оприлюдненій в штаб–квартирі ООН. Переважна більшість неписьменних — близько 35 % від загальної кількості — мешкає в Індії, Бангладеш, Бразилії, Китаї та Єгипті.

1,5 мільйона гривень

виділив додатково Кабмін для ліквідації наслідків вибухів на шахті ім. Засядька. Ці кошти виділяються Міністерству вугільної промисловості для проведення Державною воєнізованою гірничорятувальною службою першочергових робіт з ліквідації наслідків вибуху 2 грудня. Також частина цих грошей буде направлена на надання допомоги постраждалим і сім’ям загиблих. Нагадаємо, після першого вибуху 18 листопада уряд виділив на ліквідацію наслідків 15 мільйонів гривень.

58 тисяч автомобілів

було продано в Україні у листопаді 2007 року. Це на 83 відсотки більше, ніж у листопаді 2006–го, повідомляє аналітична група AUTO–Consulting. Експерти наголошують, що така стрімка динаміка ринку стала можлива завдяки вигідним умовам придбання автомобілів, акціям, покращенню умов автокредитування. Орієнтовно за цей рік в Україні буде продано 540 тисяч автівок (у 2006–му українці купили 371 тисячу машин).

32 дитини

народилися цього року в Україні від сурогатних матерів. У тому числі 25 дітей — в українських та 5 — в іноземних сім’ях. Про це повідомив віце–президент Української асоціації репродуктивної медицини Валерій Зикін. «Було кілька випадків, коли до нас зверталися гомосексуальні пари — як із України, так і з інших країн. Їм було відмовлено, бо гомосексуалізм не є медичним показанням до сурогатного материнства», — додав пан Зикін.

16 кримінальних справ

порушила прокуратура цього року стосовно кримських медиків. Як повідомляє прокуратура Криму, в трьох випадках — помилка лікарів, внаслідок якої троє кримчан стали інвалідами, непрофесіоналізм і недбалість медпрацівників. Крім цього, на рахунку кримських медиків і такі «гріхи», як вимагання хабарів, видача «потрібних» довідок, відпуск без рецепта сильнодіючих і психотропних препаратів.

15,2 відсотка

становила в листопаді інфляція в Україні, повідомляє Держкомстат. Згідно з даними статистів, інфляція в жовтні 2007 року проти жовтня 2006 року становила 14,8%, у січні—жовтні 2007 року проти січня—жовтня 2006 року — 12,2%. Нагадаємо, що при формуванні Держбюджету на 2007 рік Кабмін виходив із прогнозу показника інфляції 7,5%.

15 відсотків

території України, де мешкає понад 10 мільйонів осіб, перебуває в критичному екологічному стані. Про це повідомив перший заступник міністра навколишнього середовища Святослав Куруленко. На сьогодні густина викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря становить понад 130 кг на кожного жителя України, що у декілька разів більше, ніж у розвинених країнах. Причому 30% від загального обсягу шкідливих викидів становлять забруднюючі речовини, які утворюються від експлуатації автомобілів.

Усього 10 відсотків

випадків контрабанди вдається виявляти правоохоронним органам, повідомив газеті «Дєло» заступник начальника Головного управління боротьби з корупцією і оргзлочинністю СБУ Валентин Кабаль. Причому аналогічні показники характерні і для світової практики. Найпроблемнішими в країні є митниці південного регіону країни, зокрема причорноморського й азовського басейнів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>