Підвели під монастир

Підвели під монастир

Учора було відмінено всі екскурсії по одній з головних туристичних принад столиці Португалії — Лісабона — монастирю святого Ієроніма. У цій архітектурній перлині, яка є поєднанням готики та ренесансу, — поховання королів Мануеля І та Хуана ІІІ, надгробний камінь Васко да Гами. Учора монастирська обитель приймала інших гостей — прем’єр­міністрів та президентів 27 країн­членів ЄС, які здійснили історичний для Європи акт — підписали нову базову Угоду ЄС про реформи (Лісабонський договір). Вона прийшла на зміну Євроконституції, яку два роки тому провалили на референдумах у Франції та Голландії.

На «паперті», в чужій країні

На «паперті», в чужій країні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Частина українців, які виїздять на заробітки в Європу, стають жебраками — добровільно чи з примусу. Експлуатуючи своїх або чужих дітей, вони випрошують чималі гроші, та не для себе, а для боса, який організував цей «бізнес».
Репортаж про те, як потрапляють у Польщу жебрачками наші жінки і діти готували журналісти краківського відділу польського телеканалу TVN. Супроводжуючи знімальну групу в ролі перекладача, я став свідком зізнань як організаторів, так і жертв. Усвідомлюючи важливість цієї теми для української громадськості, польські колеги погодилися на використання зібраної ними інформації для підготовки цієї статті.

Всі статті рубрики