У кого гроші? У листоноші

У кого гроші? У листоноші

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора почалася виплата відшкодувань по вкладах радянського Ощадбанку через «Укрпошту». Тепер вкладники, подавши відповідне звернення до Ощадбанку, мають можливість отримати кошти у поштовому відділенні або через листоношу. За словами генерального директора «Укрпошти» Івана Кравця, це має спростити процес виплати грошей в першу чергу жителям сіл: «В Ощадбанку 5 тисяч відділень, на пошті — 15 тисяч. Наша мережа значно більша». Виплати відшкодувань будуть здійснюватись у гривнях і не довше ніж протягом 5 днів із моменту подання відповідної заяви в Ощадбанк.

Поганим охоронцям журналісти заважають

Поганим охоронцям журналісти заважають

Злива пограбувань банківських установ не лише в столиці, а й інших містах України вже давно наводить на запитання: невже декількох злодіянь не достатньо, щоб зробити висновки і докласти максимум зусиль і охорони, унеможлививши злочини у майбутньо­му. Приміром, лише за минулий рік в Україні було пограбовано 62 фінансові установи. Особливо гострою ця проблема виглядає на тлі виплат втрачених компенсацій вкладникам Ощадбанку. Очевидно, саме з цих мотивів журналісти «Нового каналу» і вирішили перевірити, наскільки важко було б злодіям заволодіти грошима, по які люди, здебільше літнього віку, із самого ранку щодня стоять у чергах.

Археологічна прелюдія до забудови

Археологічна прелюдія до забудови

На перетині Десятинного провулку та Пейзажної алеї проведуть археологічні дослідження. Про це повідомив Руслан Кухаренко, начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА. Постійна комісія КМДА з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій видала відповідне доручення Інститутові археології НАН України. Нагадаємо, ще у 2004 році Міністерство закордонних справ отримало від міської влади дозвіл на забудову в цьому місці. У проекті будинку — підземний паркінг на 104 автомобілі й басейни на даху. Навколо — історичний центр княжого Києва, грунт якого просякнутий безцінними археологічними пам’ятками.

Успіх «на мормишку»

Успіх «на мормишку»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На чемпіонат, який відбувся минулими вихідними на Гавронщинському водосховищі поблизу селища Макарів, що у Київській області, прибуло десять команд — зимовий рибальський спорт нині популярний у Запоріжжі, Дніпропетровську, До­нецьку, Одесі, Чернівцях, ІваноФранківську, Вінниці та Києві. Погода сприяла проведенню змагань — лід був досить надійний, а легкий морозець із вітром не заважали риболовлі. Тож одразу після стартового пострілу лід водойми, яка була розділена на чотири зони, зрешетили сорок льодобурів — попереду було три години змагань. На мормишки рівненчан дрібні пліточки, окунці або густерка почали ловитися відразу, хіба що Богдану Дем’янчуку довелося понад півгодини провести в пошуках риби. Втім, поступово справи налагодилися й рівняни фінішували у щільній групі лідерів, програючи командам Донецької та Київської областей лише два бали, проте були з найкращою вагою улову.

Підводні красуні

Підводні красуні

Місто Світловодськ Кіровоградської області розташоване на березі Кременчуцько­го водосховища і славиться воно нічим іншим, як рибою. Третина мешканців Світловодська так чи інакше задіяна саме в цьому промислі. Тому до незвичного, на перший погляд, рішення місцевих комунальників допомагати рибі з нерестом мешканці поставилися цілком серйозно.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Документи проти наклепів

Документи проти наклепів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У службі безпеки України відбулись чергові громадські історичні слухання на тему: «Звинувачення проти «Нахтігалю» — історична правда чи політичні технології». Ці слухання є спільним проектом Служби безпеки України та Українського інституту національної пам’яті. У заході взяли участь члени робочої групи істориків, створеної при СБУ для вивчення архівних документів, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Обережно, в метро — сучасне мистецтво!

Обережно, в метро — сучасне мистецтво!

З середи на верхньому ескалаторі станції метро «Арсенальна» частина лайтбоксів заповнена чорно­білими плакатами із соціальною символікою: обеліск, над яким висить парасолька, що захищає від цеглини; коляска, над якою навис великий гребінець; лебідь із далекого радянського минулого на телевізорі. Все абсолютно ясно, і стиль «радянська пропаганда» теж знайомий. Це мистецький проект «Патріотизм» відомої в Києві групи молодих художників «Р.Е.П.». За порогом станції метро — вагончик, обклеєний фольгою всередині, з кількома екранами, на яких нон­стоп демонструється відео. Це результат «мистецької збірної» — груп «SOSка»(Харків), Олександри Галкіної (Москва), «Профсоюза уличного искусства» (Москва), Вікторії Ломачко (Москва), групи «Psia Krew» (Київ). Усе разом — це кураторський проект групи «Р.Е.П.» «Спільний простір», який підтримує арт­фундація «Ейдос» на гроші Єв­рокомісії в Україні. Сенс його в тому, щоб вихлюпнути сучасне мистецтво на вулицю, в метро, в побут і щоденний клопіт на бігу, показати непідготовленим людям, які в галерею по це не підуть.

Всі статті рубрики