Сталепрокатні маніпуляції

Сталепрокатні маніпуляції

Поїздкою Президента Вік­тора Ющенка на толоку до «Міста добра» (так сказано на банері при в’їзді до Білої Церкви. — Авт.) у тамтешній парк «Олександрія» вирішили скористатися мешканці міста. Минулої суботи близько двох тисяч жителів заблокували автомагістраль Київ—Одеса, щоб закликати Президента зупинити будівництво сталепрокатного заводу на околиці міста.

Повернення Мазепи

Повернення Мазепи

Президент Віктор Ющенко минулої суботи поклав квіти до єдиного в Україні пам’ятника гетьманові Івану Мазепі в селі Мазепинці, що на Київщині, а також взяв участь у молебні, що відбувся у побудованому торік на честь гетьмана козацькому храмі святого Миколая Чудотворця. Настоятель церкви Андрій Банах отримав у подарунок від Президента ікону «Вхід Ісуса Христа до Єрусалима».

Нам «імплантують» чуже м’ясо

Нам «імплантують» чуже м’ясо

Наприкінці минулого тижня Кабінет Міністрів повідомив радісну передвеликодню новину: відтепер щомісяця до України завозитимуть дешеве імпортне м’яса. Плюс 25 тисяч тонн на ринок щомісяця за ціною 17 тисяч гривень за тонну «вкидатиме» Держрезерв. Це, мовляв, буде потужним точковим ударом уряду по черговій «м’ясній кризі», яка нині набирає обертів.

«Як умру, то поховайте...»

«Як умру, то поховайте...»

Такий незвичайний музей науковці знаменитого історико–етнографічного заповідника «Переяслав» мріяли створити впродовж шістьох останніх років. Місцем для майбутньої експозиції музейники одразу ж обрали оселю переяславського лікаря — Андрія Козачковського. Саме до цього будинку напередодні свят 1845 року привезли тяжко хворого Тараса Шевченка, де Андрій Козачковський разом із дружиною боролися за життя поета. Тоді, в ніч із 24 на 25 грудня, 31–річний Тарас написав свій безсмертний твір, який люди згодом назвали «Заповіт».

Зв’язковий епох

Зв’язковий епох

Вечір пам’яті видатного земляка, патріарха Київського і всієї України Мстислава, — з нагоди 110–ї річниці від дня народження — відбувся позавчора у Полтавському краєзнавчому музеї. А передувала урочистостям презентація книги відомого дослідника історії української церкви професора Дмитра Степовика «Патріарх Мстислав: життя і архіпастирська діяльність». Автор фундаментального багатосторінкового видання, що є, по суті, першою науковою біографією патріарха Мстислава (Степана Скрипника), розповів про особисті зустрічі зі згаданим сподвижником української справи, наголосив на його особливій та унікальній ролі в українському православ’ї.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підніжка абітурієнту

Підніжка абітурієнту

Сьогодні близько 512 тисяч випускників шкіл та абітурієнтів складають перший тест зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) — українську мову та літературу. З початку року до цього готувалися діти, батьки, вчителі, посадовці Міносвіти і ще багато людей, задіяних у процесі тестування. Усіх їх шокувала несподівана заява Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко, яка практично визнала, що тестування можуть і скасувати... «Я абсолютно незадоволена тим, як країна підготовлена до тестування», — заявила Прем’єрка в інтерв’ю телеканалу ICTV. У понеділок на позачерговому засіданні уряду пані Тимошенко заявила: «Ставити експерименти на дітях я нікому не дозволю», а відтак уряд вирішив спеціально зібратися в середу 23 квітня, аби розглянути «питан­ня про стан проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості знань випускників шкіл». Тим часом тестування з української мови та літератури відбувається за розкладом, і Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) закликає учасників вчасно прийти на пункти тестування.

Всі статті рубрики