Стильне чудовисько

22.04.2008
Стильне чудовисько

Неоднозначна Емі Вайнхаус.

У стилістів та модних критиків уже давно є традиція обирати серед зірок шоу–бізнесу тих, чий бездоганний смак дозволяє їм бути зразком для наслідування. Цих знаменитостей прийнято називати «іконами стилю» і всіляко хвалити. Тож можна уявити здивування преси, коли в останньому переліку таких «ікон» опинилася епатажна й «страшна» британська співачка Емі Вайнхаус. Причому йдеться не про пересічний список стильних дамочок, а про топ–п’ятірку найвизначніших представниць сучасного шоу–бізу, які, на думку фахів­ців, увійдуть до світової історії стилю. Західна преса дивується: що там робить Емі, яка раніше постійно фігурувала в рейтингах найгірше одягнених зірок?

А насправді присутність екстравагантної співачки в цьому переліку цілком доречна. Адже в чому Емі точно не звинуватиш, то це у невмінні дотримуватися обраного іміджу. От визначні світові стилісти й наголошують: можливо, зараз панночку Вайнхаус і не розуміють, зате непомітною у модній тусовці вона точно не залишилася. І рано чи пізно прийде час, коли Емі вважатимуть найвизначнішим явищем у модній культурі нашого сторіччя...

Що ж до інших учасниць чудової п’ятірки, то принаймні одна з них також суттєво вирізняється з маси — відома стриптизерка й колишня дружина Мериліна Менсона Діта фон Тіз. Компанію їм із Емі склали білява співачка Гвен Стефані, співачка Ріанна й улюблениця публіки, багатодітна мати, посол доброї волі ООН і просто сексуальна жінка Анджеліна Джолі.