НОВИНИ ПЛЮС

22.04.2008

За Конституцію візьмуться у травні?

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко передбачає, що цієї весни Верховна Рада почне політреформу. «Після Великодніх свят парламент збереться і проголосує в першому читанні зміни до Конституції, які потрібні сьогодні країні більше, ніж будь–які інші реформи», — сказала Тимошенко в інтерв’ю каналу ICTV. Вона вважає, що коаліція БЮТ і «НУНС» консолідовано підтримає перехід до парламентської форми правління. «Буде так, як у Німеччині, — буде канцлер і буде порядок», — вважає Ю.Т.

«Самооборона» — за конституційну комісію

Депутатська група «Народна самооборона» у складі «НУНС» підтримує створення конституційної комісії у Верховній Раді. Народний депутат Олесь Доній повідомив, що таку ініціативу на засіданні підтримала більшість членів депутатської групи.

Луценко не обдаровуватиме Колесникова

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко каже, що не має підстав нагороджувати Бориса Колесникова відзнакою МВС. За його словами, фраза про те, що Колесникова чекає нагорода, про яку Луценко сказав під час візиту в Донецьк, була жартом. «Я приїхав трохи раніше, ніж Президент, на стадіон, виявив там панів Ахметова і Колесникова, які там веселилися... Настрій веселий, я кажу: «Збираюся вручити вам нагороду, пане Колесников. Ви єдиний з фракції народних депутатів від Партії регіонів, який не голосував за комісію з перевірки діяльності Луценка... Думаю, треба медаль за співпрацю з МВС усе–таки вручити», — розповів Луценко в інтерв’ю «Острову».

Нагадаємо, під час цієї зустрічі Луценко також розцілувався з Рінатом Ахметовим, якого він раніше обвинувачував у причетності до злочинних кіл.