Томпсоном більше, Томпсоном менше

12.07.2008

Найкращий, на думку багатьох, суперваговик наших днів не виходив на ринг із 23 лютого. Тоді Володимир Кличко відібрав у росіянина Султана Ібрагімова пояс за версією WBO, додавши до свого звання іншої організації — IBF. Нинішній двобій українця не стане для нього титульним, адже від нього вимагають не здобувати пояси, як того хочеться киянину, а захищати їх. Черга ж бажаючих перемогти чемпіона світу стає дедалі довшою.

Сьогодні в майже рідному для нього Гамбурзі Володя битиметься з першим номером рейтингу WBО — американцем Тоні Томпсоном. У 32 боях 36–річний темношкірий атлет зазнав лише однієї поразки — у 2000 році від співвітчизника Еріка Кіркленда. Деяка незручність для Володимира полягає в тому, що Томпсон є шульгою.А саме ліворукому південноафриканцю Корі Сандерсу свого часу поступився Кличко–молодший. Утім подальший досвід виступів на професіональному ринзі навчив українця протистояти будь–яким опонентами. До всього, Томпсон колись був його спаринг–партнером.

Про свого суперника Кличко–молодший висловився так: «Не може бути й мови про недооцінку Томпсона. Він не програє впродовж восьми років і виглядає впевненим у своїх силах. Американець популярний у Гамбурзі, бо торік він яскраво переміг нокаутом Луана Краснічі. Можливо, Тоні не зав­жди б’ється видовищно, але його стиль дуже ефективний, і я маю до нього пристосуватися».

Цікаво, що гонорари боксерів за бій суттєво різняться. Кличко за будь–якого підсумку отримає 8 мільйонів євро, а Томпсон — лише 500 тисяч.

 

ТРАНСЛЯЦІЯ

Бій Кличка з Томпсоном в Україні телеканал «Інтер» покаже о 23.50. Загалом же транслюватимуть його на 100 країн світу. Для впливового американського каналу НВО дуель коментуватиме екс–чемпіон світу WBC — британець Леннокс Льюїс. Ведучим вечора буде відомий американський конферансьє Майкл Баффер, котрий нещодавно переніс операцію для подолання раку горла.