А чому це ви, Пинзенику, біля виходу стоїте?

А чому це ви, Пинзенику, біля виходу стоїте?

На засіданні Кабміну днями стався дуже симптоматичний випадок: словесна баталія між Прем’єр–міністром та одним із найавторитетніших та найвпливовіших членів її команди. Авторитарна Юлія Володимирівна, як відомо, всяке «інакомисліє» соратників не вітає, а ті, у свою чергу, намагаються за найменшої нагоди демонструвати — словами, коментарями, жестами — всепоглинаючу лояльність. Нерви поки що не здавали навіть у фахівців, які мають та шанують власну думку.

Удар по Голові

Удар по Голові

Учора Верховна Рада все–таки дотиснула спікера Арсенія Яценюка. Новосформований альянс, до якого ввійшли Партія регіонів, Блок Литвина, Компартія і — у ролі «золотої акції» — депутати з «Єдиного центру», пересадили Яценюка у звичайне крісло. Для цього знадобилося застосувати в тому числі й стусани і борцівські прийоми. 34–річний політик не захотів міряти до себе посадочне місце звичайного парламентарія і, обурившись, покинув зал. Відтак у парламенті з’явилася нова ситуативна більшість, яка вже почала переговори про кандидатуру нового спікера. А БЮТ і «НУНС» знову отримали шанс відчути себе партнерами.

Арсеній Яценюк: Мене «пішли», щоб я повернувся

Арсеній Яценюк: Мене «пішли», щоб я повернувся

«Я не бачу в цьому жодної трагедії. Напевно, це відповідь на мої пропозиції щодо об’єднання політичних сил, на мою антикризову роботу, на прийняття цілої низки антикризових пакетів і, взагалі, незалежну позицію в стінах українського парламенту», — так прокоментував позитивне голосування за його відставку з посади Голови Верховної Ради Арсеній Яценюк. Екс–спікер вважає, що «демократія як була під загрозою, так і залишається», і «ті події, які відбуваються в стінах парламенту, є тому яскравим підтвердженням».

Прошу Яценюка. Підготуватися Тимошенко...

Прошу Яценюка. Підготуватися Тимошенко...

Атмосфера в Кабінеті Міністрів учора була незвично напруженою і зводилася до питання: «Звільнять–таки спікера чи ні?». І хоча зовні урядовці намагалися виглядати упевненими та незворушними, жоден не погоджувався коментувати політичний прогноз, що наступною після Голови Верховної Ради має стати Прем’єр–міністр.

Коло замкнулося знову

Коло замкнулося знову

Щоб ніхто не сумнівався: в українській політиці вже давно немає «хороших» і «поганих», «білих» і «чорних», скомпрометованих і нескомпрометованих. Виборці декого ще сяк–так підтримують, піддаючись чи то на акторську гру, чи на технологічні «заманухи», чи банально віддаючи перевагу «меншому з лих». Але ціннісні стандарти зневажено й забуто. Недаремно ж ніхто не згадує про День свободи — четверту річницю Помаранчевої революції, яку належало б відзначати 22 листопада, тобто вже менш як за десять днів.

Всі статті рубрики