РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.11.2008

50 тисяч позовів
від дітей війни, в яких містяться вимоги виплатити соціальну допомогу, надійшли до Полтавського окружного адмінсуду впродовж чотирьох місяців поточного року. Голова суду Федір Соколенко спрогнозував, що такі заяви можуть бути задоволені лише частково, проте, на його думку, навіть це не допоможе людям, якщо кошти на виплату соцдопомоги дітям війни не передбачені в держбюджеті.

 

1037 нетверезих водіїв
затримали співробітники Державтоінспекції на Закарпатті лише впродовж жовтня–листопада поточного року. За повідомленням начальника відділу зв’язків із громадськістю Головного управління МВС у Закарпатській області Ігоря Стефанця, порушників здебільшого ловили патрулі, котрі перебували на Закарпатті у відрядженні, приїхавши з Криму, Одеської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

 

280 осіб
позбавлено батьківських прав на Донеччині з початку року. За повідомленням начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Миколи Куп’янського, правоохоронці зібрали матеріали стосовно 373 чоловік щодо позбавлення їх батьківських прав, а кримінальна міліція упродовж поточного року склала 150 протоколів за фактами насильства в сім’ї.

 

249 кримінальних справ
щодо податківців порушили українські правоохоронці з початку року. За інформацією Державної податкової адміністрації України, цього року суди винесли 16 рішень про притягнення до відповідальності співробітників органів ДПС. Окрім того, за десять місяців 2008 року складено 347 адміністративних протоколів, за якими Феміда вже наклала штраф на 200 податківців.

 

90 автомобілів
для несення служби отримали прикордонники східних областей. Зокрема, нові транспортні засоби надійшли до луганських, харківських, сумських та донецьких захисників українських державних меж. Серед автівок, які вручили днями військовим, — 24 автомобілі з підвищеною прохідністю, а також три мікроавтобуси і 60 мотоциклів. Загальна вартість техніки становить понад 3 мільйони 200 тисяч гривень.

 

70 відсотків українців
бояться суттєвого зниження рівня життя або втрати роботи внаслідок економічної кризи. За даними дослідження, проведеного Інститутом проблем управління імені Горшеніна, 36,7% наших співвітчизників бояться жити гірше, а 36,5% — залишитися без роботи. Також, як засвідчило опитування, більшість респондентів (69,2%) вже відчули підвищення цін на продукти, а чверть наших співвітчизників (23,8%) почала економити.

 

30 організованих злочинних угруповань
чисельністю 150 осіб викрили з початку року співробітники донецької міліції. За повідомленням Центру громадських зв’язків УМВС України в Донецькій області, затримані скоїли 153 злочини, з яких 54 — у сфері економіки. Також за ними зафіксований один факт бандитизму, два вбивства і вісім розбійних нападів.

 

Три знаки жертвам Голодомору
відкрито у трьох селах Донецької області. Зокрема, два з них з’явилися в Тельманівському районі — в селі Кам’янка на території храму Вознесіння Господнього УПЦ КП та в сільському парку населеного пункту Конькове. Третій монумент вшанування загиблих у 30–х роках встановили в Шахтарському районі села Дмитрівка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>