НОВИНИ ПЛЮС

16.01.2009

Подання? Яке подання?

Народний депутат Григорій Омельченко отримав від Генпрокуратури відповідь на свій запит, у якому просив повідомити, чи дійсно Генпрокурор Олександр Медведько вносив до Верховної Ради подання на арешт БЮТівця Богдана Губського. У листі за підписом заступника Генпрокурора Рената Кузьміна зазначено, що подання про надання згоди ВР на притягнення Губського до кримінальної відповідальності органом досудового слідства не вносилося до парламенту. І це при тому, що відповідне подання бачило немало посадовців, а «УМ» навіть опублікувала повний текст та додатки до нього, включно з автографом Медведька. Схоже, інформація «УМ» про те, що Генпрокурора змусила відкликати подання Прем’єр Тимошенко, знаходить своє підтвердження в нинішньому «окозамилюванні» Різницької.

Боротьба з інфляцією

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вимагає від керівників областей, щоб вони із застосуванням важелів податкової адміністрації домоглися зниження цін на харчові продукти. «Без вашого впливу разом із податковою на тих підприємців, які це роблять, без інтервенцій ви нічого не зробите», — сказала Тимошенко на нараді з керівниками ОДА.

Однією з головних була тема нерівномірної інфляції в різних областях. Прем’єр попередила, що вживатиме нетрадиційних заходів у зв’язку з тим, що деякі регіони ставлять інфляційні рекорди: «Ми будемо проводити соціальну кампанію, де в роликах будемо говорити: «В одній області ціни на ліки нижчі, ніж в іншій» або «В одній області олія коштує стільки, а в іншій — стільки». І ви будете щодня це бачити».

«Філія Качинських» в Україні

Міністерство юстиції зареєструвало політичну партію «Право і справедливість». Її керівником обрано 38–річного Максима Пашкова. «ПіС» стала 161–ю партією, зареєстрованою в Україні. Політична сила із такою ж назвою діє в Польщі, її очолює екс–прем’єр Ярослав Качинський.