НАДіРвАний терпець

НАДіРвАний терпець

Учора зупинилася на дві години робота в офісах банку «Надра» по всій Україні. Працівники та вкладники фінансової установи, що посідає сьоме місце за розміром активів, вирішили продемонструвати свою незгоду з рішенням Окружного суду Києва заборонити переведення трьох мільярдів гривень допомоги від Національного банку України.

Відмовся від пенсії — врятуй економіку!

Відмовся від пенсії — врятуй економіку!

Міністерство фінансів України підрахувало сукупний державний борг України, який на грудень 2008 року становить 24,121 млрд. доларів США. У листопаді 2008 року цей держборг становив 7506 доларів США, що на 45,2 відсотка менше, ніж зараз.

«Ікс–файли» нашого болю

«Ікс–файли» нашого болю

Одним указом минулої суботи Віктор Ющенко розрубує гордіїв вузол напівзамовчування української історії часів УРСР, яку раніше підмінювали липовою «історією радянської України». В указі від 24 січня Президент наказав «МВС, Міністерству оборони, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, ГПУ, Держкомітету архівів, Держдепартаменту з питань виконання покарань проаналізувати пов’язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами архівні документи, що нагромадилися за часи діяльності органів державної влади та управління колишніх Союзу РСР і Української РСР. Забезпечити зняття в установленому порядку обмежень на поширення та доступ до конкретної секретної інформації шляхом скасування раніше наданого грифа секретності архівним документам або іншим матеріальним носіям такої інформації, якщо вони не становлять державної таємниці».

Кому потрібні діти при капіталізмі?

Кому потрібні діти при капіталізмі?

Найпрестижніший у колишньому СРСР дитячий заклад відпочинку, Міжнародний дитячий центр «Артек», залишився без фінансування. Керівництво «Артеку» побоюється, що через відсутність коштів цей рік може стати останнім для дитячого табору і майже півтори тисячі працівників залишаться без роботи. Аби добитися фінансової підтримки для свого табору, генеральний директор «Артеку» Борис Новожилов оголосив голодування, через що потрапив до реанімації.

Кінець «робінзонаді»

Кінець «робінзонаді»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нарешті, спіймали «Робінзона», «Робінзон Арабулі переховувався у лікарняній палаті» — такими заголовками майоріла російська преса у 90–х, коли тамтешньому ОМОНу вдавалося затримати легендарного у кримінальному світі злочинця, коронованого на «злодія в законі» у 26 років, відомого на прізвисько «Робінзон», Робінзона Арабулі. Тепер вдалу операцію з затримання злочинця провів український ГУБОЗ. «Затриманням відомого авторитета ми ще раз довели, що Україна — це територія без «злодіїв у законі», — сказала «УМ» прес–секретар ГУБОЗ МВС України Олена Мельник.

Зайдемо знизу

Зайдемо знизу

Зловмисники впродовж трьох днів намагалися продовбати отвір у бетонній підлозі банку, якраз під сейфом із грішми, розповів «УМ» речник міліції Львівщини Денис Харчук. «Видобуту породу» ховали в тій же пивниці. Під сейфом навіть вирізали залізобетонне перекриття. У неділю вночі «лаз» практично завершили. Проте на заваді бродівським «графам монтекрістам» стала банальна сигналізація. Тривожне повідомлення надійшло на пульт Бродівської державної служби охорони близько опівночі. Буквально за лічені хвилини міліціянти прибули до банку. Щоправда, спершу правоохоронці подумали про «технічну помилку» — двері банку були зачинені, а слідів злому не було.

Стетоскопи — на полицю!

Стетоскопи — на полицю!

Київські медики, доведені до відчаю і зневірені постійним обіцянками влади, складають руки — у прямому значенні. Сьогодні вони страйкуватимуть, намагаючись тим самим привернути увагу до проблем галузі та своїх власних. Так вони «вибиватимуть» заборговану зарплату й нормальні умови праці. Щоправда, страйкувати лікарям забороняє закон і клятва Гіппократа, тому медики воліють називати свої дії «попереджувальною акцією протесту». Відтак столичні медики не з’являться на вулицях із транспарантами й вимогами і навіть не виходитимуть із власних кабінетів. Сама ж акція триватиме лише півгодини — з 11–ї до 11.30 ранку, у цей час лікарі (переважно поліклінік) не прийматимуть пацієнтів. «Наша основна мета — привернути увагу громадськості до проблем, які існують у медицині, — пояснив «УМ» завідувач відділу правових питань Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Сергій Кубанський, — на кожному кабінеті лікаря, який братиме участь в акції, висітиме оголошення–звернення до пацієнтів, аби вони знали, з яких причин їх не приймають лікарі, чому це все відбувається і хто в цьому винен».

Чіп як дзеркало здоров’я

Чіп  як дзеркало здоров’я

Через три роки, як прогнозує головний лікар Центральної міської лікарні Івано–Франківська Тарас Масляк — автор програми впровадження електронних медичних паспортів пацієнтів, підтриманої міськвиконкомом, уся необхідна інформація про стан здоров’я мешканців обласного центру Прикарпаття буде зосереджена на центральному сервері. Проте доступ до кожного окремого паспорта матиме лише лікуючий лікар.

А за УПА я в суд подам

А за УПА я в суд подам

Народний депутат парламенту України першого скликання, а нині відомий у патріотичних колах як «невтомний правозахисник» та «незламний бунтар» Іван Макар вимагає від вищого керівництва держави визнання Української Повстанської армії воюючою стороною в роки Другої світової війни та в післявоєнні роки. Оскільки «державні мужі» не прислухаються до «голосу народного», вирішив Іван Макар звернутися до судової гілки влади. Маючи на руках вагомі докази — архівні матеріали «з фонду» радянських каральних органів 40—50 років (НКВС та МДБ) минулого століття, нещодавно оприлюднені Службою безпеки України — позивач упевнений у своїй перемозі.

Всі статті рубрики