Взимку у Карпатах загинуло троє туристів

Взимку у Карпатах загинуло троє туристів

Цієї зими під час походів у Карпати загинуло троє людей. Про це кореспонденту «УМ» розповіли у Державній спеціалізованій аварійно–рятувальній службі пошуку і рятування туристів МНС (ДСАРСПРТ). Останній летальний випадок стався недавно: під лавиною загинув 45–річний турист. Інцидент стався під горою Петрос на Чорногірському хребті. Двом товаришам загиблого пощастило швидко відкопатися, і вони вижили.

Роман зі сніговим каменем

Роман зі сніговим каменем

Кращими за гори можуть бути лише гори, в яких не бував. Для «кращого» походу можна вибрати нові вершини, а можна вибрати ще не звідану пору року. Досі я ніколи не бував у зимових Карпатах із багатоденним походом. Тому, коли дізнався, що в групі приятелів звільнилося місце для одного туриста, — анітрохи не вагався. Мандрівка вабила красою і небезпекою.
Маршрут пролягатиме популярними вершинами біля міста Яремче — наша група піде через Хом’як, Синяк і Малий Горган. Попереду — близько сорока кілометрів ходу і три ночівлі в наметі. І я, і решта мандрівників уже ходили цим маршрутом. Тим краще. Одне з перших правил для туриста, який хоче спробувати сил у зимовому поході, — йти знаною дорогою. Ми маємо уявлення про небезпечні ділянки; знаємо маршрут і зможемо добре розпорядитися часом. Якщо не знати шляху, можна запросто зійти зі стежки (через сніг її не видно),або заблукати в тумані. Взимку такі промахи можуть коштувати дуже дорого.

Всі статті рубрики