ХРОНІКА

02.09.2009

Футбол

Олег Блохін, який відучора працює в тренерському штабі одеського «Чорноморця», обійматиме посаду спортивного директора цього клубу. Головним же тренером буде Андрій Баль — незмінний помічник Блохіна останніми роками.

* * *

Чемпіонат Іспанії. 10–й тур (останній матч). «Барселона» — «Спортинг» — 3:0 (Кркич, 17; Кейта, 42; Ібрагімович, 82).

* * *

Юнацька збірна України (гравці 1992 р.н.) виграла міжнародний турнір, що проходив у чеському місті Німбурк. У вирішальному матчі підопічні Олександра Головка з рахунком 1:0 обіграли хорватських однолітків. М’яч забив півзахисник «Дніпра» Руслан Бабенко.

* * *

Олександр Романчук, 24–річний захисник «Динамо», на правах оренди до кінця сезону виступатиме за київський «Арсенал». Цей гравець уже перебував у складі «канонірів» у сезонах 2005—2006 та 2007—2008 рр.

Велоспорт

На багатоденній гонці професіоналів «Вуельта» позавчора відбувся вже третій етап. 189–кілометровий відрізок, який проліг дорогами Голландії, виграв новозеландець Грег Хендерсон із команди «Коламбія–HTC». Єдиний на цих перегонах українець Віталій Буц із «Лямпре» посів 18–й рядок протоколу. До вчорашнього етапу, який проліг між Зюфтеном (Голландія) і Льєжем (Бельгія) генеральну класифікацію очолював Фабіан Канчеллара (Швейцарія, «Саксобанк»); Хендерсон відставав від нього на 6 сек. Буц — 130–й (+1,00).

Бокс

На чемпіонаті світу, який учора стартував у Мілані, українці змагатимуться в усіх 11 вагових категоріях. Найбільші надії покладаємо на олімпійського чемпіона 2008 р. Василя Ломаченка. Турнір триватиме до 12 вересня.

Відзнака

Експертна комісія Національного олімпійського комітету назвала найкращим спортсменом серпня чемпіона світу з дзюдо у ваговій категорії до 60 кг Георгія Зантараю. Гія — перший український дзюдоїст за роки Незалежності, якому підкорилася найвища світова вершина. Відзнаку найліпшому тренерові місяця присудили Віталію Дуброву, особистому наставнику Зантараї.