НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2009

Зустріч Тимошенко й Путіна

Україні та Росії на рівні урядів вдалося повністю зняти газові проблеми. Про це заявила Прем’єр Юлія Тимошенко перед зустріччю з російським колегою Володимиром Путіним у польському місті Сопот. Тимошенко ще раз запросила Путіна та російську урядову делегацію взяти участь у засіданні двостороннього комітету з економічного співробітництва, яке відбудеться у жовтні у Харкові.

За підсумками переговорів із Путіним Тимошенко повідомила, що Україна буде оплачувати стільки російського газу, скільки споживає. У свою чергу глава уряду РФ підкреслив, що нинішні умови світової кризи повинні бути враховані у взаємних розрахунках та постачаннях.

Гарантії безпеки для України

Під час перебування в Чернівцях Президент Віктор Ющенко, відповідаючи на запитання студента про те, чи можлива відмова України від ядерного статусу, ухилився від прямої відповіді, але заявив, що слід переглянути Будапештський меморандум, який передбачає гарантії безпеки в обмін на без’ядерний статус країни. «Ці договори, які ми підписували 15 років тому, потрібно замінити двосторонніми договорами з країнами–гарантами», — зазначив Президент. Він додав, що зі США подібний договір уже підписано.

МВФ знову в Україні

Експерти Міжнародного валютного фонду прибули до України для розробки та аналізу проекту державного бюджету на 2010 рік і вчора взялися за роботу, повідомляє агенція «Інтерфакс–Україна».

Ціни на газ

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною постанову Нацкомісії з регулювання електроенергетики про підвищення роздрібних цін на газ для населення. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Національний форум профспілок (НФПУ). Відповідне судове рішення ухвалено 31 серпня після позову НФПУ, в якому було оскаржено постанову НКРЕ №811.