Одинадцять друзів «бакса»

Одинадцять друзів «бакса»

У понеділок в аеропорту Нью–Делі затримали громадянина України Сергія Сторчака. Як повідомляє індійське видання «Мейл тудей» із посиланням на власні джерела у місцевій поліції, українцеві інкримінують участь у міжнародному злочинному угрупованні, члени якого впродовж тривалого часу діяли на території США, викрадаючи через бездротові мережі тамтешніх торговельних закладів дані кредитних карток покупців. У подальшому вони виготовляли копії кредиток, за допомогою яких знімали готівку з рахунків американців.

257 гектарів краси

257 гектарів краси

Більше половини рідкісних нарцисів у знаменитій Долині вже милують око туристів. А пік цвітіння тут очікують найближчими днями. «До 15 травня зацвітуть усі квіти, — повідомив «УМ» начальник природоохоронного відділу «Долина нарцисів» Карпатського біосферного заповідника Іван Ференцик. — Цвістимуть нарциси приблизно до 23 травня».

Дешевих доларів більше не буде

Дешевих доларів більше не буде

Спецаукціони, на яких тим, хто брав кредити в іноземній валюті її продавали за пільговою ціною, в Нацбанку визнали більше не потрібними. Бо, мовляв, курс гривні стабілізувався. «У зв’язку з припиненням Національним банком України проведення аукціонів із продажу іноземної валюти за спеціальним пільговим курсом для задоволення потреб населення з метою виконання ним зобов’язань в іноземній валюті за кредитними договорами... припиняється тимчасовий порядок обліку вказаних коштів за позабалансовим рахунком 9809», — сказано в листі НБУ від 6 травня.

Не дочекався компенсації

Не дочекався компенсації

42–річний моряк Юрій Лісютін, колишній член екіпажу теплохода «Фаїна», звів рахунки із життям у власному будинку. Подробиці трагедії невідомі, утім одесит Олексій Кочерга, з яким Лісютін був у піратському полоні на «Фаїні», переконаний: моряк наклав на себе руки через невиплату кількох тисяч доларів, які йому нібито заборгував судновласник. А гроші були потрібні на оплату лікування доньки.

Діоксином по яйцях

Діоксином по яйцях

«Діоксиновий скандал» у Німеччині почав набирати оберти ще у вівторок і за лічені години набув міжнародного масштабу з економічно небезпечними наслідками для України. Як уже повідомляла «УМ», у яйцях, що продавалися у двох найбільших мережах супермаркетів Німеччини — «Реве» та «Лідл», виявили діоксин. Курячий продукт нібито потрапив на полиці супермаркетів із фермерських господарств, які годували птицю українською кукурудзою. Цю інформацію підтвердив речник центрального об’єднання німецького птахівництва Керстін Шпельтган, заявивши, що 2,5 тонни української біокукурудзи спочатку закупили Нідерланди, а вже звідти корм потрапив до Німеччини. І саме з ним отруйна речовина потрапила в курячі яйця, згідно з попередніми висновками німецького відомства із захисту прав споживачів.

Спецперезавантаження

Спецперезавантаження

У Крим повертаються російські контррозвідники. Офіційно співробітники Федеральної служби безпеки Росії візьмуться за виконання своїх обов’язків на закріплених об’єктах — у військових частинах Чорноморського флоту та містах Севастополі й Феодосії, селищах Качі й Гвардійському — в середині червня. За усталеною ще з радянських часів «особістською» традицією, вони стежитимуть, щоб тамтешні офіцери і матроси не видавали чужим військових і державних таємниць і щоб проти них самих у процесі несення служби не скоїли нічого протиправного.

Драбинка до неба

Драбинка до неба

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

...Це був останній день земного перебування Ісуса на землі. «І Він вивів за місто їх (учнів своїх) аж до Віфанії, і взявши руки свої, поблагословив їх. І сталось, як Він благословляв їх, то зачав відступати від них і на небо возноситися. А вони поклонились Йому і повернулись до Єрусалима з великою радістю». Так описує у своєму Євангелії Боже Вознесіння Лука. Сталося це на сороковий день після Великодня. Тому щороку це свято припадає лише на четвер. У народі з цього приводу навіть приказка побутує: «Не прийде у середу Вшестя».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики