НОВИНИ ПЛЮС

09.06.2010

Янукович уже не хоче федералізму

Президент Віктор Янукович в інтерв’ю тижневику «2000», коментуючи думку про те, що ідеальним варіантом державного устрою України була б федералізація, заявив, що Україна залишатиметься унітарною державою. «Україна — унітарна держава. Крапка. Унітарна і демократична. І це передбачає більше прав регіонів», — зазначив Президент. За словами Януковича, створена ним Рада регіонів активно працюватиме над адміністративно–територіальною реформою, що, «природно, має на увазі значне збільшення прав і повноважень місцевих органів влади».

Мер Києва запросив у гості вчорашню персону нон грата

Міський голова Леонід Черновецький запросив у гості до Києва свого московського колегу Юрія Лужкова. «У контексті зміцнення дружніх відносин між містами–побратимами цей візит є, безумовно, важливим для української столиці», — цитує Черновецького прес–служба КМДА.

Лужков лише днями позбувся статусу персони «нон грата» в Україні, отриманого раніше за заяви про російську приналежність Севастополя.

Тігіпко не зрозумів Бродського

Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський каже, що уряд не підтримав його законопроект про підвищення відповідальності держслужбовців та ідею дерегуляції. На нараді у віце–прем’єр–міністра Сергія Тігіпка відправили на доопрацювання розроблений комітетом Бродського законопроект, що впроваджує відповідальність чиновників усіх рівнів за недотримання вимог дозвільного та регуляторного законодавства. Законопроектом передбачалося, що за перше порушення на чиновника накладається штраф розміром п’ять окладів, а після другого він позбавляється права працювати на державній службі на кілька років. Даний законопроект наштовхнувся на опір чиновників, оскільки, згідно з ним, під відповідальність потрапляє кожен другий держслужбовець, скаржиться голова Держкомпідприємництва. Тігіпко назвав пропозиції Бродського популістськими.

Ще один «донецький» на верхніх щаблях

Прокурором Запорізької області призначено екс–прокурора Макіївки В’ячеслава Павлова.

Чи заборонить Рада перекривати дороги для Януковича?

Народний депутат від «НУНС» Микола Катеринчук зареєстрував законопроект, який пропонує заборонити перекривати рух на дорогах під час проїзду кортежів керівників держави. «Після набуття повноважень Президента Віктором Януковичем жителі та гості столиці зіштовхнулися із систематичними випадками порушення як конституційного принципу рівності, так і права на свободу пересування», — йдеться у пояснювальній записці до документа.