НОВИНИ ПЛЮС

17.08.2010

Партактив

Партія «Єдиний центр» відмовилася від одноосібного лідерства і запровадила колегію лідерів партії. Відповідне рішення було прийнято на з’їзді «ЄЦ», повідомляє УНІАН. Відтепер партія матиме десять лідерів: Віктор Балога, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Ігор Попов, Василь Петьовка, Леся Оробець, Кирило Куликов, Вадим Карасьов, Володимир Бондар, Ростислав Валіхновський. Як пояснив на прес–конференції Кріль, у колегії лідерів не буде «ні старшого, ні молодшого, а всі рішення прийматимуться консенсусом».

На з’їзді було ухвалено стратегію виборчої кампанії партії на місцеві вибори, які відбудуться 31 жовтня, — «Якісна Україна».

А йому за що?

Президент України нагородив першого віце–спікера Адама Мартинюка орденом Ярослава Мудрого IV ступеня. Згідно з документом, Мартинюка нагороджено «за особистий внесок у розвиток незалежної Української держави, багаторічну плідну законодавчу і суспільно–політичну діяльність». 16 серпня Мартинюку виповнилося 60 років.

Сумнівна агітація

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов вирішив підтримати комуністів Криму напередодні майбутніх місцевих виборів. «Я зараз перебуваю у робочій поїздці в Сімферополі, де разом iз першим секретарем Кримського рескому Компартії України Леонідом Грачем проведу зустрічі з активом партії, а також iз виборцями», — повідомив Зюганов агенції «Інтерфакс». Нагадаємо, за українським законодавством громадяни інших держав не можуть агітувати на виборах.