НОВИНИ ПЛЮС

26.08.2010

Засідання уряду

Прем’єр–міністр України заявив, що влада добиватиметься перегляду газової угоди з Росією. Він назвав угоду від 2009 року «кабальною». «Ціна на газ визначалась за формулою, яка передбачала щоквартальне підвищення ціни... І тільки «Харківські угоди» дозволили знизити ціну на газ на 100 доларів за тисячу кубометрів і звести кінці з кінцями», — похвалився Азаров.

Глава уряду зібрався ініціювати тотальну інформаційно–роз’яснювальну роботу щодо можливості отримання субсидій на комунальні послуги. «Пенсіонери не сплачуватимуть більше 10% свого доходу, а ті, хто працює, — більше 15%», — розкрив частину схеми Азаров. Прем’єр також запевнив, що підстав для зростання цін на продукти харчування нема.

Рейтинги

Партія регіонів втрачає свій рейтинг. Про це свідчить опитування Центру Разумкова, проведене з 10 по 15 серпня. Якби парламентські вибори проводили най­ближчим часом, за Партію регіонів проголосувало б 27,6% виборців (у травні було 41,5%). БЮТ набрав би 13,7%, партія «Сильна Україна» — 12,1%, «Фронт змін» — 5,3%, КПУ — 3,5%. Зовсім трохи для подолання бар’єру не вистачає ВО «Свобода» (2,8%). Окрім того, знизився рівень підтримки дій органів влади і вищих посадових осіб. Так, частка респондентів, які повністю підтримують діяльність Президента, знизилася з 39,7% у травні до 22,5% у серпні, відсоток тих, хто повністю підтримує діяльність уряду, — з 26,7% до 14,3%, а Верховної Ради — з 19,3% до 10,9%. Упродовж дослідження опитано 2009 респондентів. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

Партактив

Першим секретарем політради СПУ обрано Миколу Рудьковського. Таке рішення було прийнято в суботу на засіданні політради партії.