РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.01.2011

7 мільярдів людей

становитиме населення Землі наприкінці цього року, повідомляє німецький фонд демографічних досліджень «DSW». При цьому 5,7 мільярда людей, що становить 82 відсотка всього населення Землі, живуть у країнах, які розвиваються. «DSW» також прогнозує, що до 2050 року приріст людей на Планеті становитиме ще щонайменше 2,2 мільярда людей. У відсотковому показнику найбільше немовлят народжується в африканських країнах.

 

12 мільйонів гривень

передбачено цьогоріч у міському бюджеті столиці на фінансування київського зоопарку. З них 6,7 мільйона гривень виділять підприємства столиці. 900 тисяч гривень витратять на переоснащення павільйону для утримання слона, 2,4 мільйона — на реконструкцію ведмежатника і павільйону «Тропічні ведмеді». Ще 400 тисяч гривень підуть на переоснащення жирафника, а півмільйона — на «Острів звірів». За додатково залучені кошти керівництво звіринця планує здійснити реконструкцію водойм і котельні.

 

2,5 мільйона людей

працюють у нашій державі нелегально, повідомив заступник міністра праці й соціальної політики Андрій Черкасов. За його словами, йдеться, в першу чергу, про сферу закладів громадського харчування, послуг, транспортну сферу тощо. Відтак, попередив Черкасов, Мінпромполітики разом із Пенсійним фондом уже найближчим часом готує перевірки підприємств різних галузей, метою яких є у найближчі рік–півтора легалізувати трудові стосунки.

 

540 тисяч гривень

передбачено у бюджеті Львівської області на розвиток української мови, повідомив голова Львівської облради Олег Панькевич. Чиновник відзначив, що в умовах, коли погляди місцевої і центральної влади на розвиток держави різняться, це рішення є надзвичайно актуальним. Панькевич також пояснив, що кошти вдалося знайти завдяки скороченню фінансування програм енергозбереження. За його словами, додатково обласний бюджет передбачає виділення 700 тисяч гривень на підтримку вітчизняного книговидавництва.

 

106 тисяч робочих місць

втратила Україна протягом минулого року, заявив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук. Серед галузей, що постраждали найбільше, — будівельна. Окрім неї, втрати робочих рук стали відчутними у хімічній та металургійній галузях. Зайчук повідомив, що скорочення найбільше торкнулися бюджетної сфери і державних службовців. При цьому чиновник відзначив зростання кількості робочих місць — у середньому на 10–20 тисяч — у таких областях, як Черкаська, Чернігівська, Одеська, Харківська, а також у Вiнниці та Тернополі.

 

122 тисячі залізничних квитків

було зарезервовано у минулому році через інтернет, повідомляє «Укрзалізниця». Лише за перші десять днів 2011 року пасажири придбали через «всесвітню павутину» 4,5 тисячі проїзних. У відомстві також відзначають, що, завдяки впровадженню системи «електронного квитка» вдалося досягнути зменшення черг біля кас у період новорічних та різдвяних свят.

 

65,6 відсотка українців

схвалюють цивільний шлюб, а 53,5% — дошлюбні статеві стосунки. Як свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, 60,2% наших співвітчизників вважають, що рівень суспільної моралі у державі занадто низький. Майже 90 відсотків негативно ставляться до такого явища, як наркоманія. А 72% негативно оцінюють гомосексуалізм. Ще 79,7 відсотка категорично негативно оцінюють подружні зради.

 

30 відсотків

становитиме зростання заробітної плати у Польщі впродовж наступних п’яти років, сягнувши в середньому тисячі євро на місяць. Окрім цього, згідно з десятирічною стратегією розвитку Польщі, затвердженою Міністерством фінансів, до 2015 року влада очікує на 20–відсоткове зростання ВВП — до 1,8 мільярда злотих. Також урядовці планують на 7 відсотків скоротити рівень безробіття і утримати коливання вартості національної валюти щодо євро на рівні не більше 15 відсотків.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>