ЦИТАТИ ТИЖНЯ

14.01.2011

Арсеній Яценюк,
нардеп від «НУНС», лідер «Фронту змін»
— про Януковича, який не привітав греко–католиків із Різдвом:

— Влада продовжує розшматовувати Україну. Те, що глава держави привітав із Різдвом Христовим лише православних, можна розцінити як чергову спробу розколоти країну за конфесійною ознакою. Як ляпас мільйонам усіх інших християн — громадян України, які святкують прихід Спасителя у світ за юліанським календарем, які також утримують цю владу своїми податками і, до речі, моляться за неї.

(прес–служба «ФЗ»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про те, чи мав Конституційний Суд право змінювати форму правління в Україні на користь Президента:

— Верховна Рада прийняла такий закон щодо Конституційного Суду, рішення якого не може оскаржити навіть Бог. Навіть не може його ніхто відмінити. Його потрібно виконувати.

(«5–й канал»)

 

Дмитро Видрін
екс–заступник секретаря РНБО, політолог
— про те, чому влада «донецьких» має бути монолітною:

— Це для нас із вами головне — Дім. Дім, із якого ми ходимо на роботу. А в їхньому світі основне — шахта, решта — надбудови над шахтою. І якщо завтра хтось із них когось зрадить, його дитина не зможе ходити до школи. «Твій тато — зрадник!» — будуть кричати йому вслід. Дружина не зможе вийти в булочну. «Твій чоловік — зрадник», — скажуть сусідки.

(«Лєвий бєрєг»)

 

Юрій Андрухович,
український письменник
— про схожість президентів України і Росії:

— Путін елегантний, хитрий, спортивний, сексапільний. Янукович — це пародія на Путіна. Але він хоче скопіювати ідеї вертикалі влади і так званої суверенної демократії. Свобода слова існує, як і в Росії, лише в інтернеті, юстиція повністю втратила самостійність.

(«Франкфуртер Рундшау»)

 

Архієпископ Павло (Лебідь),
намісник Києво–Печерської лаври, депутат Київради від «Регіонів»
— про статтю, в якій митрополиту УПЦ МП Володимиру закидають схильність до надмірних розкошів:

— Зрозуміло, що ця людина (журналіст) душевно хвора. Тільки так можна пояснити те, що він сфотографував і написав, докоряючи митрополитові, чого він не їздить на «Опелі» [а їздить на «Мерседесі»]. У мене від цього аж затрепетало серце!.. Журналіст не розуміє, що такий автомобіль — це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки митрополита. Його Блаженству в такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги. І нехай Господь допоможе, щоб Його Блаженство мав ще не одну хорошу машину і ще довго на них їздив. А я їздив і буду їздити на «Мерседесі», який мені подарували... Бо ви ж не створили нормальну українську машину, яка могла б їздити?!

(«Українська правда»)