Ой коси–коси ви мої!

09.11.2011
Ой коси–коси ви мої!

Дикий випадок трапився на Черкащині, в райцентрі Монастирище. Там дівчині серед білого дня невідомі відрізали косу. Того дня 13–річна Аліна Лісяна з села Летичівці приїхала до райцентру в музичну школу, де п’ять років учиться грати на фортепіано. Було близько 16–ї години. Неподалік автобусної зупинки, поруч iз міським парком, на неї й напали двоє невідомих.

«Їм було років по 20—25. Один із них заламав мою руку, а другий ножицями миттю відрізав косу», — пригадує пережите Аліна. Дівчинка каже, що хлопці швидко заховали її волосся у свою торбу й зникли.

«Аліна не пам’ятає, які вони з себе, бо одягнені були в чорне, а на голові мали кепки з козирками, з–під яких і очей не було видно», — розповідає «УМ» мама дівчинки, Леся Лісяна. Вона каже, що Аліна досі шокована тим, що з нею сталося.

Коли донька прийшла додому, вона була перелякана й дуже гірко плакала. Мама й сама не могла стримати сліз. Вона припускає, що напасти на її дитину невідомі готувалися заздалегідь, адже мали з собою ножиці та поліетиленовий пакет. Найімовірніше, косу дівчинки продадуть. Тепер же скрізь висять оголошення: «Приймаємо волосся. Дорого!».

«У Аліни коса була нижче пояса, вона у нас блондинка від природи. Тепер волосся тільки по плечі залишилося. У нас у роду в усіх довге волосся, навіть у бабусі, а прабабуся до 80 років мала косу. Ми Аліну навіть у рік не стригли — старалися відрощувати волосся», — важко зітхає Леся Лісяна. Мама дівчинки каже, що донька дуже любила своє волосся, пишалася ним і старанно за ним доглядала, трави сушила, аби мити.

Наразі родина написала заяву в міліцію, але нападників поки що не знайшли.