НОВИНИ ПЛЮС

09.08.2013

4 млн. українців

мають щомісячний дохід, менший за прожитковий мінімум — такi данi про доходи та витрати українців у побуті оприлюднила Державна служба статистики.

 

30 тис. чиновників

поповнили лави урядових структур за останні вiсiм років. Загальна кількість держаних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в Україні станом на початок цього року становить 372 тисячi 856 осіб.

 

4 тис. літрів

нелегального спирту вилучили українськi прикордонники в селі Немія в одному з приватних помешкань.

 

800 гривень

лише на сувеніри залишають туристи на Львівщині. Кожен турист витрачає у Львівській області за 2–3 дні перебування в середньому 1500—3000 грн.

 

645 вагітних жінок

iз 21364 на Закарпатті — молодшi 18 років. За цим показником область займає перше місце в Україні.

 

100 кiлограмiв

важила фугасна авіаційна бомба, яку ліквідували працівники ДСНС України в Київськiй областi. Фахівцi на місці знайшли та вилучили ще 13 мінометних мін i два артснаряди часів Другої світової війни.

 

40% асортименту

шкільних товарів, за результатами перевірки 300 підприємств, що реалізують такі речi, зняла з продажу Держспоживінспекція — всього близько 20 тис. одиниць товарів.

 

40% росіян

погано ставляться до Грузії через 5 років після російсько–грузинського конфлікту. При цьому рік тому, у липні 2012–го, позитивно й негативно до Грузії ставилася однакова кількість росіян — по 43%.

 

34 розпорядження

про повну заборону обігу 47 серій 25 найменувань фальсифікованих лікарських засобів видала протягом шести місяців 2013 року Державна служба України з лікарських засобів.

 

4 міські пляжі

(Чорторий, Золотий, Райдуга та Венеція) тимчасово закрила Київська санітарно–епідеміологічна служба. Згідно з інформацією СЕС, офіційні дозволи на експлуатацію в цьому сезоні були надані 7 з 11 пляжів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>