НОВИНИ ПЛЮС

09.08.2013

Уперед, у минуле

На вихідні Львів обіцяє трохи побешкетувати з часом та хронологією: у Музеї архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбудеться фестиваль «На межі тисячоліть». Мета фестивалю — привернути увагу до тих історичних будівель і пам’яток, які потрібно негайно рятувати. Щороку фест присвячений якомусь окремому об’єкту, цього разу це Підгорецький замок.

Як запевняють організатори, всі, хто завітає на фестиваль, зможуть перенестися у далеке минуле лицарів та королів, почути, як грають старовинні інструменти — волинка, козобас, ліра, окарина, торбана — подивитися на лицарські бої і скуштувати кулешу.

Фестиваль «На межі тисячоліть — Підгорецький замок» відкривається 10 серпня.

По романтику — на Фіолент

Гурт «АнтитілА» відзняв відео на пісню «Як ангели». Місцем зйомок режисер Олексій Веренчик обрав легендарний мис Фіолент поблизу Севастополя, відомий розкішними краєвидами. Як розповів соліст гурту Тарас Тополя, до зйомок були запрошені навіть... дельфіни із Севастопольського дельфінарію. «Коли знімальна команда і гурт «АнтитілА» опинилися на борту яхти і вийшли в море, для екіпажу стало несподіванкою те, що потрібно було здіймати вітрила, — згадує Тарас. — Та хоча яхта Patara і збудована в 1948 році, під вітрилами на ній не ходили вже дуже давно. Щоб здійняти хоча б одне вітрило, потрібно декілька тонн противаги, і, звичайно, ці декілька тонн треба було десь шукати. Врешті, цими тоннами ваги виявилися спільні зусилля всієї команди».

Зараз триває робота над монтажем та графікою майбутнього відео, прем’єра якого запланована на кінець серпня.

Американські канікули

На запрошення Спілки української молоді в США музиканти гурту OT VINTA побували у Нью–Йорку. Як повідомляє офіційний сайт гурту, це перший візит музикантів за океан. Про свої досягнення за океаном хлопці рапортують так: «За тиждень OT VINTA встигли перелетіти океан, відіграти концерт, поставити на вуха американську публіку, вдягти у свої пілотки і футболки більшу частину населення американського континенту, потоваришувати з місцевими байкерами, відчути себе тамтешніми пожежниками, дайвінгістами, навчити дітей грати у відбиванку, розмалювати інтер’єр ресторану, відзняти частину кліпу і відвідати видатні місця Бронкса, Квінса, Еленвілю, Мідлтауна, Мангеттена, Брукліна, Нью–Джерсі, Нью–Арка». Наступний творчий візит до США OT VINTA планують уже на вересень.