НОВИНИ ПЛЮС

09.08.2013

Ставлення росіян до України поліпшилося

За останні чотири роки з 30% до 53% збільшилася кількість росіян, які кажуть, що добре ставляться до України. Відповідно, із 32% до 4% скоротилася частка негативно налаштованих. Це засвідчило опитування Фонду «Громадська думка», проведене 3–4 серпня в 43 суб’єктах Російської Федерації. Кожен п’ятий (21%) говорить про поліпшення відносин двох країн, при цьому близько половини (46%) росіян вважають, що Київ більше прагне зближення із Заходом, ніж iз Москвою. Велика частина громадян РФ (45%) вважає, що у стосунках Москви та Києва нічого не змінюється.

Принагідно з’ясувалося, що 35% респондентів у Росії не знають, хто такий Віктор Янукович, 23% — не знають, хто така Юлія Тимошенко. Позитивно до них ставляться відповідно 25% і 11% опитаних, негативно — 14% і 41%.

Охорона Януковича витіснила з Києва триатлоністів

На вимогу Управління держохорони організатори Kiev Triathlon Cup скасували міжнародні змагання з триатлону на День Незалежності, 24 серпня. Оргкомітет отримав листа від охорони Віктора Януковича із заявою про неможливість проведення змагань, «оскільки траса, на якій планувався старт, використовується як маршрут пересування Президента в День Незалежності України».

Пізніше в УДО уточнили, що хочуть не скасувати змагання триатлоністів, а змінити місце й час їх проведення.