ЦИТАТИ ТИЖНЯ

09.08.2013

Броніслав Коморовський,
президент Польщі
— про яйце, розчавлене на його плечі хуліганом у Луцьку під час відзначення роковин Волинської трагедії:

— Це був найменший із проколів охорони, які можна було б собі уявити, та й то в гостях, де ти не є господарем. В ім’я політики примирення з українським сусідом можна було ризикнути й дюжиною яєць.

(«Польське радіо»)

 

Тарас Чорновіл,
екс–нардеп, екс–«регіонал»
— про прийняття рішень Президентом Януковичем:

— Усе залежить від того, хто і що заносить йому в кабінет почитати. Навіть більше: хто й що саме підкреслює йому жовтим маркером у цих матеріалах, тому що тільки такі документи він і читає з того, що потрапляє йому на стіл.

(«Ліга–бізнес­інформ»)

 

Ірина Геращенко,
нардеп від «УДАРу» —
— про дозвіл Вищого адмінсуду,

даний фірмі Азарова–молодшого на забудову стадіону «Старт» у Києві, де футболісти «Динамо» під час війни проводили «матчі смерті» з німецькими окупантами:

— А де ж антифашисти? Вахти пам’яті? Георгіївські стрічки? Чи антифашист антифашисту око не виб’є?

(«Фейсбук»)

 

Павло Рябікін,
нардеп від «УДАРу»
— про розподіл опозицією шкури невбитого тигра:

— Не можу назвати імен майбутнього спікера або Прем’єра. Але можу припустити, що для досягнення консенсусу всередині опозиційних сил може бути модель, у якій Президентом буде Кличко, Прем’єр–міністром — Арсеній Яценюк, а спікером — Олег Тягнибок. У будь–якому випадку, часу ще достатньо, щоб визначитися.

(«Forbes.ua)

 

Михайло Саакашвілі,
президент Грузії
— про наслідки війни з Росією, що відбувалася рівно п’ять років тому:

— За час війни ми збили більше 10 російських військових літальних апаратів. Це найбільші втрати Росії після Другої світової війни, крім, звичайно, Афганістану. У нас була в основному українська ППО — «Бук», «Оса». Ми ці системи закупили в Україні. У нас також була ізраїльська ППО, але вона була трохи нижчою за класом, ніж український «Бук». У нас були ці ракети. Їх, щоправда, було дуже мало. Коли пройшли перші російські літаки і їх збили, пілоти відмовилися літати. Тоді їхні командири сіли за штурвал. Невдовзі вони зрозуміли, що в нас більше немає ППО. І тоді вони і пішли, і пішли…

(«Історична правда»)