Гриби заворожили

26.09.2013

Більше півсотні людей практично до світанку шукали у сосновому бору біля села Свидівок Черкаського району трьох грибників, які там заблудилися. Ці пошуки організувала районна міліція, куди по допомогу звернувся чоловік однієї з любите­льок тихого полювання. У розпачі він повідомив, що його 26–річна дружина разом із дворічною дитиною та 48–річною тещею ще зранку пішли в ліс по гриби, а ввечері так і не повернулися. У жінок не було мобільного телефону, тож зв’язатися з ними він не міг.

Разом із правоохоронцями до пошуків долучилися не лише родичі родини, яка загубилася в лісі, а й жителі Свидівки, працівники місцевого лісництва і навіть кінологи. З вечора і до світанку люди прочісували ліс у пошуках зниклих, але все завершилося нічим — грибники ніби крізь землю провалилися. Через дощову погоду їхній слід не взяли й добре навчені собаки.

«Наші лісники цілу ніч брали участь у тих пошуках. Взагалі, у наших лісах грибники нерідко губляться, але щоб так надовго, то такого я не пригадую», — каже «УМ» виконуючий обов’язки лісничого Свидівоцького лісництва Григорій Пуш. Він каже, цей випадок особливий ще й тим, що в жінок не було мобільного. Бо попередні «загублені в лісі» такий засіб зв’язку мали, тож їм легше було виблукати. Адже по телефону вони повідомляли лісівникам ландшафтні особливості соснового бору, і ті радили їм, у який бік виходити з хащів.

На щастя, у тихому полюванні матері, дочки та дворічного малюка все завершилося благополучно. Правда, жінкам та дитині довелося переночувати в мокрому та холодному лісі. «Загублених зранку наступного дня випадково зустріли місцеві грибники. Знесилених, проте живих і здорових, їх вивели з лісу та відправили додому», — розповідають у прес–службі Черкаського обласного управління з надзвичайних ситуацій.

Додамо, що в пошуках грибів жінки разом iз дитиною відійшли від свого села на сім кілометрів.