ХРОНІКА

27.09.2013

Легка атлетика

Допінг–проба болгарської спринтерки Тезджан Наїмової, взята в березні, після її перемоги на дистанції 60 м на чемпіонаті Європи в приміщенні, дала позитивний результат на стероїд дростанолон. Це вже другий подібний випадок у кар’єрі 26–річної спортсменки. Болгарська федерація легкої атлетики повідомила про довічну дис­кваліфікацію Наїмової. Якщо їй не вдасться довести свою невинуватість через подання апеляції, «золото», завойоване Тезджан на ЧЄ в Гетеборзі, перейде до рук українки Марії Ремень, яка прибігла другою.

Велоспорт

Німець Тоні Мартін втретє поспіль став чемпіоном світу з велошосе в гонці з роздільним стартом. Позавчора у Флоренції він показав час 1 год. 5 хв. 36,65 сек., тоді як срібний призер, британець Бредлі Уїггінс, відстав на 46,09 сек., а «бронзовий» швейцарець Фабіан Канчеллара — на 48,34.

Найкращий поміж українців Андрій Василюк — на 45–му місці (+6:04.45), Михайло Кононенко — 61–й (+7:46.86).

Волейбол

Чоловіки. Чемпіонат Європи (Данія, Польща). 1/8 фіналу. Росія — Словаччина — 3:0, Італія — Голландія — 3:1, Сербія — Данія — 3:0, Польща — Болгарія — 2:3.

1/4 фіналу. Франція — Росія — 1:3, Німеччина — Болгарія — 1:3, Італія — Фінляндія — 3:1, Бельгія — Сербія — 1:3.

Баскетбол

Київський «Будівельник» програв і другий матч на престижному турнірі в Стамбулі, цього разу — туркам з «Анадолу Ефес» — 63:73 (Ехерн (21), Доунс (14 + 9 підбирань).

Теніс

«Челленджер» в Орлеані (призовий фонд — 106,5 тис. євро). Пари. Перший раунд. Стаховський/ Марченко (Україна) — Габашвілі/Сільєстрем (Росія/Швеція) — 5:7, 7:6, 10:5.

«Челленджер» у Сібіу (64 тис. євро). Перший раунд. Воландрі (Італія, 1) — Смирнов (Україна) — 6:0, 6:0.

Турінір WTA в Нінбо (125 тис. дол.). Пари. Перший раунд. Бурячок/Калашникова (Україна/Грузія, 4) — Бейгельзімер/Пітер (Україна/Польща) — 6:3, 6:3. Чвертьфінал. Бурячок/Калашникова — Четковська/Плішкова (Чехія) — 6:3, 6:3. Півфінал. Бурячок/Калашникова — Сіньюнь/Міямура (Китай/Японія) — 7:6, 6:4.

Олімпіада–2014

У Сочі підбили підсумки завершального інспекційного візиту представників Міжнародного олімпійського комітету. «Усе підготовлено чудово, ми відвідали всі об’єкти в прибережній зоні, гірському кластері, і все це вражає. Усе практично до Ігор готове», — сказав голова координаційної комісії МОК Жан–Клод Кіллі, додавши, що «ще належить зробити чимало для організації та проведення Ігор, але за чотири місяці до Олімпіади ситуація завжди така. Сочі не відстає за графіком і не запізнюється».

Варто додати, що потужна повінь у Сочі, викликана сильними зливами, не зачепила олімпійські об’єкти.

Вшанування

Дніпропетровська міськрада ухвалила рішення присвоїти вулицям нової забудови імена уславлених тренерів ФК «Дніпро». Відтак проїзди в Амур–Нижньодніпровському районі отримали імена Валерія Лобановського, Володимира Ємця та Геннадія Жиздика.