НОВИНИ ПЛЮС

27.09.2013

Опозиція взяла антракт в акції «Вставай, Україно!»

Віце–спікер парламенту, представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський в інтерв’ю газеті «День» повідомив, що відновлення акцій протесту «Вставай, Україно!» напередодні Вільнюського саміту опозиція вважає недоцільним. Зараз на часі — робота з необхідними законами для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, і це є стратегічним завданням для всіх політсил. За словами заступника Голови ВР, час опозиційних виступів потрібно обирати максимально коректно, щоб не використовувати намарно енергетику людей. Остання акція в рамках «Вставай, Україно!», нагадаймо, відбулася 9 червня у Хмельницькому.

Політичний конфлікт українців із ФІФА

Фанатські угруповання Києва та Львова — «Друзі «Динамо» та «Завжди вірні» — звернулися до голови ФІФА Йозефа Блаттера з відкритим листом. Ідеться про дисциплінарну справу стосовно поведінки вболівальників під час матчу Україна — Сан–Марино у Львові, де делегат ФАРЕ (організація ФІФА з протидії расизму) зафіксував використання забороненої символіки. «Ми були шоковані тим, що до дискримінаційної символіки внесено символи національно–визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно–чорний прапор Організації українських націоналістів. Під цим прапором у часи Другої світової війни українці чинили опір двом найпотужнішим тоталітарним режимам світу — гітлерівському та радянському. Також дивно бачити в числі дискримінаційних символів портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, які для великої кількості українців є національними героями. Тому в нас виникає запитання щодо компетентності та неупередженості експертів ФАРЕ», — йдеться в листі.

Фанати закликають ФІФА не виносити поспішних рішень, спрямованих на стягнення зі збірної України (раніше повідомлялося, що наступний матч — проти поляків у Харкові — «синьо–жовті» можуть провести при порожніх трибунах).