Вечiр. Мiсто. Свічки

Вечiр. Мiсто. Свічки

Понад п’ять тисяч людей зібралися у суботу біля київського Музею–меморіалу жертв Голодомору, аби вшанувати пам’ять загиблих у 1932—33 роках. Панахиду відправив Патріарх Київський та Всієї Русі України Філарет, ієрархи Української греко–католицької, Римо–католицької та Української автокефальної православної церков.

Підступніший за СНІД

Підступніший за СНІД

Гепатит С нині привертає увагу Всесвітньої Організації Охорони здоров’я (ВООЗ) не менше, як СНІД. У 2013 році організація офіційно визнала цю хворобу глобальною проблемою людства. Уже зараз кількість хворих у світі у 14–15 разів перевищує кількість ВІЛ–інфікованих і сягає близько 140 млн. осіб.

Бережіть жінок

Бережіть жінок

Більше 60% жінок зазнають насилля у власній родині. Десять відсотків чоловіків визнають за собою «право» підняти руку на жінку, так само, як і три відсотки представниць слабкої статі. Це — суха статистика, за якою криються розбиті долі, біль, страждання. Учора Україна долучилася до міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

У Європу — всім містом

У Європу — всім містом

До нестандартного вияву своїх геополітичних симпатій вдалися мешканці Рави–Руської, прикордонного містечка на Львівщині. Зібравшись на віче, вони підтримали звернення мера Ірини Верещук до Європарламенту з проханням інтегрувати місто в ЄС.

Зима за графіком

Зима за графіком

Нічні заморозки обіцяють синоптики вже сьогодні. За прогнозами Укргідрометцентру, у центрі та на півночі країни у ніч проти середи буде від нуля до п’яти градусів морозу. Денна температура мало різнитиметься від сьогоднішньої — плюс 6–9 градусів. По всій країні лютуватимуть вітри, швидкість яких сягатиме 20 і більше метрів за секунду.

Залiзна сотня

Залiзна сотня

У сучасному Кракові про легендарного керівника розвідувальної групи «Голос», яка вчасно передала командуванню Радянської армії інформацію про замінування німцями Ягеллонського університету, королівського замку Вавель та інших історичних пам’яток колишньої королівської столиці, згадують не так часто.

Всі статті рубрики