ХРОНІКА

24.12.2013

Контракт із Фоменком продовжили до кінця 2015 року

Федерація футболу України продовжила контракт із головним тренером збірної України Михайлом Фоменком. Згідно з рішенням виконкому ФФУ, фахівець має очолювати національну команду до кінця 2015 року, тобто до завершення відбору на Євро–2016.

Нагадаємо, що завдяки дев’яти перемогам, двом нічиїм і одній поразці під керівництвом Фоменка протягом цього року збірна України в рейтингу ФІФА піднялася на 29 позицій відносно грудня 2012–го, коли Михайло Іванович ще не працював із «синьо–жовтими». Водночас єдина поразка (0:3 від французів у «плей–оф») не дозволила нашій команді пробитися на чемпіонат світу–2014.

МВС хоче заборонити буйним фанам доступ на стадіони

Кабінет Міністрів України на пропозицію МВС схвалив законопроект, за яким порушникам заборонять відвідувати футбольні матчі. Про це пише сайт управління зв’язків із громадськістю міліцейського відомства.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів)» розроблено МВС на виконання доручення Президента.

У разі прийняття закону Верховною Радою передбачається запровадження нового виду адміністративного стягнення — у вигляді заборони відвідувати футбольні матчі особам–порушникам. Для ефективної реалізації цього виду стягнення правоохоронці пропонують запровадити персоніфіковані квитки на матчі із зазначенням імені та прізвища глядача. Крім того, законопроектом передбачено встановлення адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони.

Коробка повернулася до великої штанги

Срібна призерка Олімпійських ігор–2008 року у ваговій категорії понад 75 кг Ольга Коробка повертається на спортивну арену. Після дискваліфікації 2012 року чернігівська штангістка вже понад місяць щодня тренується на базі олімпійців.

«Два роки — це дуже тривалий термін. Довелося починати все з початку. Думаю, треба мінімум півроку, щоб відновити свої сили, які були раніше, — цитує важкоатлетку ТСН. — Якщо в мене не виходитиме на перших змаганнях, я далі продовжувати не буду».

Нагадаємо, після ЧС–2011 Коробку було дискваліфіковано за вживання допінгу на чотири роки та позбавлено бронзової нагороди за ту першість світу. Через це вона пропустила Олімпіаду–2012. Згодом покарання було скорочено вдвічі. В активі Ольги лишаються медаль ОІ–2008, бронзові відзнаки ЧС–2003, 2006, 2007, три «золота» та одне «срібло» чемпіонатів Європи.

Збірну Литви очолив екс–динамівець Києва

49–річний Ігор Панкратьєв, який досі виконував обов’язки наставника футбольної збірної Литви, став повноправним головним тренером і керуватиме командою у кваліфікації Євро–2016. Більшу частину відбіркового циклу ЧС–2014 Панкратьєв був асистентом угорського фахівця Ласло Чобо, доки той у вересні не подав у відставку.

Нагадаємо, що в 1992–1993 роках півзахисник Панкратьєв захищав кольори київського «Динамо», став срібним призером першості України–92, надалі виступав за клуби Миронівки, Луганська, Хмельницького, Тернополя.

Українець виграв чемпіонат Європи з бліцу

Звання чемпіона Європи з бліцу здобув український гросмейстер Антон Коробов. На турнірі у Варшаві він переміг, набравши 18,5 очка з 22 можливих. Срібний призер, Владислав Ткачов із Франції, набрав 17 балів. Стільки ж — у «бронзового» поляка Бартоша Сочка.

У змаганні брало участь 437 шахістів, у тому числі 42 міжнародні гросмейстери. Турнір проводився за швейцарською системою в 11 здвоєних турів.

У рапіді (швидких шахах) Коробов посів п’яте місце, ще один наш співвітчизник Олександр Мойсеєнко — четверте, в обох по 9 пунктів. А на п’єдестал піднялися угорець Річард Раппорт, росіянин Володимир Малахов та вірменин Тигран Петросян — по 9,5 очка.