НОВИНИ ПЛЮС

31.01.2014

Янукович захворів

Після зустрічі зі своєю фракцією у Верховній Раді Віктор Янукович підхопив інфекцію. Як повідомляє прес–служба Президента з посиланням на заступника керівника Державного управління справами з медичних питань Олександра Орду, главі держави «відкрито лікарняний лист у зв’язку з гострим респіраторним захворюванням, що супрово­джується високою температурою».

Випустили першого «в’язня Грушевського»

Активіста Артура Ковальчука, затриманого за нібито причетність до заворушень на вулиці Грушевського в Києві, випустили під домашній арешт зі згоди прокурора. Як повідомила із зали суду народний депутат Леся Оробець, адвокати надали докази того, що перед затриманням Ковальчук був на Майдані та в районі станції «Арсенальна». Артура разом з іще двома активістами, Юхимом Дишкантом та Дмитром Москальцем, які запевняють, що також не були на Грушевського, суд раніше заарештував на 2 місяці.

На Грушевського арештували лікаря

Заарештовано 26–річного Олексія Тутова з Керчі, який надавав допомогу постраждалим на вулиці Грушевського. Як повідомив координатор медичного центру Євромайдану Олег Мусій, Тутов не виходив на зв’язок кілька днів, аж доки зателефонував із Лук’янівського СІЗО. З’ясувалося, що його затримали під час нічної спроби «Беркута» відтіснити мітингувальників, хоча лікар був у спеціальній касці та футболці з червоними хрестами. Під час затримання його сильно побили. Голосіївський суд засудив Тутова до 2 місяців утримання під вартою за напад на спецпризначенців.

Генпрокуратура порахувала затриманих

Станом на 30 січня з початку масових акцій затримано 234 людини, з них 140 були заарештовані, інформує на своєму сайті Генпрокуратура. Згідно з повідомленням, «за даними слідства, загинули 4 особи, в тому числі — працівники органів внутрішніх справ, тілесні ушкодження отримали більше 500 осіб, з них — 253 правоохоронці», — йдеться в повідомленні. У ГПУ також повідомляють, що за дорученням Генпрокурора створено спеціальну групу з контролю за виконанням закону про амністію та «розслідуванням тих злочинів, які не підпадають під дію цього закону». Очолив групу заступник Генпрокурора Роман Андреєв.

Помер іще один боєць ВВ МВС

У четвер уранці помер капітан внутрішніх військ МВС Дмитро Дунець. Як повідомив у відеозверненні в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко, у 30–річного правоохоронця не витримало серце через щоденну напругу і протистояння на Грушевського, де Дмитро ніс службу з охорони громадського порядку.