ЦИТАТИ ТИЖНЯ

31.01.2014

Андрій Парубій,
нардеп від «Батьківщини»,
комендант Майдану
— про вимоги влади взамін на звільнення арештованих протестувальників:

— Звільнити адміністративні приміщення — це їхні вимоги. А я кажу — є вимога Майдану: нехай вони звільняють адмінприміщення — Банкову, Кабмін, а потім ми звільнимо наші. Вони повинні поетапно капітулювати й віддати владу Майдану. Виконання наших вимог має бути одностороннім.

(«Вголос»)

Юрій Луценко,
лідер руху «Третя Українська роспубліка»
— про звільнення
Прем’єр–міністра:

— Мільйони людей боролися на Майдані і ризикували життям на Грушевського не для відставки старого «кровосіся» Азарова. Ми потребуємо не тільки зміни персон при владі, а зміни системи влади.

(«Фейсбук»)

Ганна Герман,
нардеп від Партії регіонів
— про наступника Азарова, який уже сам став «папєрєдніком»:

— Не має значення, хто саме буде новим Прем’єр–міністром. Головне, щоб це була людина перспективна, професійна і модерна. Яка дивиться на процеси очима не провінціала, а людини з європейським світоглядом.

(коментар у кулуарах ВР)

Олег Царьов,
нардеп від Партії регіонів
— про ангельський характер українських «беркутів»
і Внутрішніх військ:

— Більш толерантних міліціонерів, ніж ті, які працюють у нас, в Україні, ви не знайдете ніде у світі. Жоден європейський поліцейський не дозволив би і тисячної частки знущань, яких зазнали ці хлопці. Вони навіть горіли мовчки.

(ТВі)

Юрій Шевчук,
російський музикант
— про свої враження
від київського Майдану:

— Те, що на Майдані абсолютно різні сили, — це теж правда. Але ви зрозумійте, революція ж така річ. Туди стікаються не тільки найкращі люди, які хочуть добра всім і якихось нових відносин між людьми. Туди збирається й маргінальна частина, і шахраї, бандити і всі. Тому що там — як на вокзалі зараз.

(«Українська правда»)