Уперше чую!

20.02.2014
Уперше чую!

«Допомогти легко». Завдяки підтримці небайдужих дітки з вадами слуху почули цей світ...

Благодійна організація «Серце до серця» разом із спонсорами, волонтерами та амбасадорами передала до обласних та міських дитячих лікарень нове якісне обладнання для діагностики та лікування вад слуху. 2013 року завдяки благодійній акції «Почуй світ» вдалося зібрати понад 4,3 мільйона гривень. На ці кошти організація закупила 783 слухові апарати та 60 одиниць медичного устаткування, яким нині можуть скористатися дітки у всіх областях абсолютно безкоштовно.

Кілька десятків дітлахів разом із батьками були присутні на урочистій передачі надсучасного медичного обладнання лікувальним закладам України та отримали слухові апарати.

До події долучилися представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури, спонсори, лікарі міських та обласних лікарень. Серед них Анатолій Косаківський, головний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитяча отоларингологія», президент асоціації дитячих отоларингологів України. За словами пана Анатолія, ця акція — дуже важливий крок у напрямі якісної медицини, адже дитячі лікарні відтепер мають необхідне обладнання для виявлення вад слуху в дітей, починаючи з перших годин життя.

Дипломи «Золоте серце» за підтримку та допомогу благодійним ініціативам отримали представники областей, які зібрали найбільші суми внесків. Лідером стала Вінницька область, з якої до загальної скарбнички надійшло 725 тисяч гривень. У першій трійці лідерів щодо збору коштів також Закарпатська та Волинська області.

«Золоте серце» отримав наймолодший волонтер — десятирічний Денис із Луцька. За перший рік своє волонтерської роботи він зібрав понад 2500 гривень. До благодійності, каже хлопчик, його заохотила сестра, і нині він дуже щасливий допомагати іншим, сподівається, що наступний рік стане ще успішнішим. Інше «Золоте серце» вручено Любі Гусак, волонтерська діяльність якої принесла найбільший внесок — 10 002 гривні.

Організація «Серце до серця» почала роботу 2006 року за зразком польського благодійного фонду «Великий Оркестр Святкової Допомоги», який нині є почесним партнером українських благодійників.