Кінець Гаррі Поттера

23.09.2016
Кінець Гаррі Поттера

Шалений успіх однієї ролі може стати як благословенням, так і прокляттям актора. Це відчули на власній шкурі й Олександр Дем’яненко, який назавжди лишився Шуріком, і Маргарита Криніцина, яку асоціювали лише з Пронею Прокопівною, і Сергій Іванов, незабутній «Кузнєчик» із фільму «В бій ідуть лише «старики».
 
Схоже, цю небезпеку відчув і британський актор Деніел Редкліф, який прокинувся знаменитим у 2001 році, коли на екрани вийшов перший фільм із серії пригод юного чарівника «Гаррі Поттер і філософський камінь». З того часу він незмінно долучався до екранізації наступних книг Джоан Роулінг, які принесли йому всесвітню славу і чималі гроші.
 
Однак за шість років, які минули від часу зйомок останнього фільму серії, актор вирішив позбутися асоціацій лише з Гаррі Поттером і спробував себе в різних амплуа, як у театрі, так і в кіно. Тому, коли з’явилися чутки про можливу екранізацію нової книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя», він заперечив свою можливу участь у зйомках. «Минуло всього шість років, і я насолоджуюся тим, що зараз можу займатися різними речами», — сказав Редкліф у програмі Вікторії Дербішир на BBC.
 
Книга «Гаррі Поттер і прокляте дитя» вийшла в Британії 31 липня цього року. Вона переносить нас на 19 років після закінчення подій книги «Гаррі Поттер і Смертельні Дари». Гаррі одружився із Джіні, сестрою Рона Візлі. Саме їхній другий син Албус Северус Поттер, на долю якого  випала «важка ноша» родинної спадщини, стає головним героєм оповіді.
 
Утiм Даніел Редкліф не збирається остаточно поривати зі своїм героєм. «Можливо, через 30 років я буду думати по-іншому. Будуть знімати рімейки, і я міг би зіграти батька Гаррі», — заявив актор. Але точно — не зараз.