Курс шоколадного оздоровлення. У Львові відзначили ювілейне солодке свято

19.10.2016
Курс шоколадного оздоровлення. У Львові відзначили ювілейне солодке свято

Шоколадний млин. (Фото автора.)

Уже вкотре минулих вихідних Львів порадував мешканців i гостей міста проведенням найсолодшого фестивалю країни — XІ Національного свята шоколаду.
 
Свято традиційно проходило у Львівському палаці мистецтв. Вартість вхідного квитка становила 30 гривень. 
 
Директор фестивалю Андрій Сидор зазначив, що цього року відбулися зміни порівняно з попередніми роками.
 
«Усі відвідувачі, які придбали квиток, отримали в подарунок какао від молочного партнера фестивалю.
 
У перший день свята всі охочі безплатно поласували еклерами з різними начинками».
 
Найкращі виробники та представники шоколадної індустрії представили свої вироби, а відомі шоколатьє провели неперевершені майстер-класи. Такий курс шоколадного оздоровлення однозначно пішов на користь усім, запевняють організатори.
 
Очі розбігалися від солодощів: тут шоколадна залізниця, там шоколадні скульптури, а десь за рогом — ціле місто з шоколаду.
 
Вражали відвідувачів не лише диво-скульптури, а й мистецькі інсталяції: дев’ятиметрова шоколадна коробка цукерок, п’ятиметровий шоколадний млин i триметровий шоколадний ведмідь.
 
Кожен охочий зміг виготовити власну шоколадну свічку разом із майстрами Львівської свічкової мануфактури.
 
Люди з цікавістю та запалом в очах стояли у довжелезних чергах, аби придбати черговий шоколадний смаколик. Миттєво зникали з прилавків шоколадні ложки, підкови, гайки, роялі.
 
Майстер кулінарної справи, шоколатьє Дмитро Левін проводить майстер-клас iз виготовлення шоколадних тортів.
 
«Насправді це не важко, головне — не боятися експериментувати з шоколадом, адже це доволі примхливий продукт, — розповів він. — Не доведеш до потрібної консистенції і смаку, вважай все пропало».
 
«Із шоколадом легше працювати, ніж iз каменем», — віджартовується студент Львівської національної академії мистецтв скульптор Максим Чмут. 
 
Для дітей на святі облаштували окремий майданчик — інтерактивний Музей шоколаду. Мама Максимка зізнається, що вони приходять на фестиваль щороку, оскiльки живуть у Львові.
 
«Ми з Володимир-Волинського Волинської області. Наш син каже, що нарешті потрапив у солодку казку», — розповідає подружжя. 
 
Що ж стосується цьогорічних цін, то вони трохи шокують. До прикладу, справжній шоколад купити дешевше, ніж за 60-70 гривень, було неможливо. Кондитер Олена Моряк каже, що причиною стала дорога сировина, яку привозять iз-за кордону.