Футболка для Путіна: Джонні Депп підтримав Олега Сенцова

18.11.2016
Футболка для Путіна: Джонні Депп підтримав Олега Сенцова

Український режисер Олег Сенцов, незаконно викрадений і ув’язнений Росією, відомий усьому світові. Особливо переймаються його долею колеги-кінематографісти — то поляки організовують акції солідарності, то Голлівуд каже своє слово. І не хто-небудь, а зірка першої величини Джонні Депп.
 
Саме Джек Горобець став на захист українського режисера в рамках кампанії «В ув’язненні за мистецтво», організованій правозахисною організацією «Голос протесту», якою відомі музиканти та актори намагаються привернути увагу суспільства до долі своїх колег, що з політичних мотивів опинилися за ґратами в різних країнах світу. Учасники акції сфотографувалися з табличками, на яких зазначені дата засудження, термін і місце відбування покарання політв’язнів. Так от, Джонні Депп вибрав саме табличку з інформацією про українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії засудили до 20 років позбавлення волі за вигадану організацію терактів у Криму. 
 
В акції також взяли участь музиканти Пітер Гебріел, Алекс Еберт, Том Морелло, Ана Тіжу та Надія Толоконнікова (учасниця панк-гурту Pussy Riot, що теж відсиділа за ґратами за скандальну «молитву» у храмі), які підтримали політв’язнів iз Туреччини, Саудівської Аравії, В’єтнаму, Таїланду та Еритреї. Їхні фото будуть розміщені на футболках, які можна буде придбати на сайті проекту. Всі кошти від продажу надійдуть на рахунки організацій, які борються за звільнення політв’язнів. 
 
Лишається сподіватися, що хтось таки купить і презентує таку футболку і Володимиру Путіну. Хоча і це навряд чи матиме якийсь ефект — Росія все частіше демонструє і на міжнародній арені, і всередині країни, що їм закон не писано.