Кум Путіна Медведчук попри заборону літає до Росії напряму

23.11.2016
Кум Путіна Медведчук попри заборону літає до Росії напряму

(facebook.com/Віктор Медведчук)

Хоча пряме авіасполучення між Україною і Росією заборонено, для спецпредставника України на переговорах у Мінську Віктора Медведчука обидві держави роблять винятки.
Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми».
 
Журналісти зафіксували, що прямі польоти до Москви кум президента Путіна здійснював мінімум тричі.
 
Зокрема, його бачили в аеропорту «Київ» ввечері 14 листопада 2016 року.
 
Розслідувачі з програми «Схеми» зафіксували прямий переліт з допомогою онлайн-карти «Флайт­радар», а також зафіксували вихід Медведчука у супроводі групи з облавку літака, що прилетів з Москви і далі — з терміналу аеропорту «Київ».
 
Ще двічі журналісти фіксували, як літак «Фалькон 900», який використовує Віктор Медведчук, виконував прямі авіаперельоти до Росії.
 
Це було 9 вересня — рейс «Київ—Москва» — і 23 жовтня, коли «Фалькон 900» з’являється на «Флайтрадарі» у місті Анапа, облітає схід України і через Брянську область перетинає кордон з Україною, а через півгодини борт приземляється в Києві, і його пасажирами виявляються Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.
 
При цьому Медведчук виявився єдиною особою, яка досі користується прямими перельотами з України до Росії.
 
Журналісти зазначають, що за чотири місяці спостережень всі інші приватні літаки для перельо­тів до Москви та інших російських міст використовували посадку в аеропорту міста Гомель, що в Білорусі.
 
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підтвердив «Схемам», що припинення прямого авіасполучення з Росією поширюється і на приватні літаки.
 
«Така заборона поширюється на літаки української або російської реєстрації, або, скажімо, якщо є сертифікат експлуатанта в Росії або в Україні.
 
Водночас, теоретично, літаки іншої реєстрації можуть за отримання згоди російської та української влади здійснювати перельоти між обома країнами.
 
Фактично в 99 % випадків такі перельоти не узгоджуються, тому комунікація йде через Мінськ або інші держави», — розповів міністр.
 
Як відомо «Фалькон 900», яким користується Віктор Медведчук, з бортовим номером P4-GEM, зареєстрований на острові Аруба, Нідерланди.
 
У прес-службі ГО «Український вибір — право народу», яким керує Медведчук, підтвердили такі перельоти.
 
На запит програми «Схеми» повідомили, що дозвіл на пряме авіасполучення від української і російської влади Медведчук отримує для проведення офіційних переговорів. Мовляв, візити Віктора Медведчука до Російської Федерації є робочими і мають офіційний характер.
 
Під час цих візитів тривають переговори з керівництвом Російської Федерації. Саме в результаті таких переговорів були звільнені Надія Савченко, Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв.
 
Зараз тривають переговори про звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.
 
«Один із турів таких переговорів відбувся 14 листопада 2016 року, під час візиту Віктора Медведчука до Москви. Враховуючи діловий та гуманітарний характер поїздок, спрямованих на реалізацію інтересів України, такі дозволи на перельоти надаються компетентними органами регулювання авіаційного руху російської і української сторін», — зазначили в прес-службі.
 
Як повідомляла «УМ», у вересні 2015 року Україна розірвала авіасполучення з Росією, тепер усі громадяни двох держав літають через Мінськ або Стамбул. 
 
P.S.  А 15 листопада ввечері журналісти «Схем» зафіксували машину , якою Медведчук виїжджав з аеропорту, на «непарадному» в’їзді в адміністрацію Президента з боку вулиці Шовковичної...